Inglise keele tunnist politsei autosse

Siiri ütleb Publikule, et nad tulid õega inglise keele tunnist, kui politsei nad ootamatult peatas. "Me oleme koolis õppinud saksa keelt, kuid inglise keelt oleme õppinud ise. Nüüd käime end inglise keeles täiendamas. Meil on imearmas õpetaja."

Siiril on neid õega peatanud politsei suunas pretensioone: "Politsei auto haises viina ja suitsu järele. Üks politseinik oli meiega käitudes adekvaatne, kuid teine haises viina järele ja oli täiesti ebaadekvaatne."

Sõnajalg ütleb, et kui ta õde Viivi autosse viidi, palus viimane, et politseinikud oma autoakna lahti teeksid, sest autos polnud õhku. "Seal oli õudne lehk."

"Siis viidi mu õde Kuressaare haiglasse, kus tal taheti vereproov teha. Ta palus luba minna WC-sse, kuid seal haiglas on nii pikad koridorid, et ta eksis ära ja ei leidnud enam politseinikke üles. Lõpuks helistas ta mulle ja palus, et ma viiksin ta koju. Ma ise olin just lõunalauas, kuna pidin oma õde nii kaua ootama, võtsin salati kõrvale klaasi punast veini. Kui mu õde helistas, lahkusin kohe lauast ja läksin Viivile järele. Ma ei oleks kunagi autorooli istunud, kuid mu õde palus, et viiksin ta koju. Ta oli hädas ja ma läksin teda päästma."

"Mu õde paisati kraavi!"

Siiri kirjeldab, et nad märkasid peagi, et politsei ajab neid taga. Kõik toimunud nagu action-filmis. "Nad said meid kätte ja see paks politseinik lükkas mu õe autost kraavi. See oli lihtsalt kohutav käitumine ja mu õde on terve öö nutnud," kirjeldab Siiri pisaratega võideldes.

"Kui see paks politsenik minu BMW-sse istus, ütlesin talle, et te peaksite kaalust alla võtma ja oma eluviise muutma. Te olete nii paks, et ei mahu isegi minu suurde autosse ära. Ta on minu peale ilmselt pahane. Kuid tõesti - politseinik haises viina järele!"

Siiri meenutab, et politsei kuulas neid õega eile üle ja see kestis kokku julgelt kaks tundi. "Andsime nii palju allkirju neile, et ma pole oma kontsertidel ka nii palju autogramme andnud."

Siiri sõnul mõõdeti tema õel 0,5 promilli joovet, kui ta ise oli kaine.

Politsei: mõlemal õel mõõdeti joove

Hedy Tammeleht Lääne prefektuuri kommunikatsioonibüroost ütleb Publikule, et Sõnajalgade asjaolusid ei saa nad kommenteerida, sest ekspertiisid on menetluses. "Mõlematel naisterahvastel mõõdeti joove."

Kui Tammeleht kuuleb, et Siiri Sõnajalg süüdistab ühte politseinikku viina järgi haisemises, sõnab ta: "Kui kummalgi naisel on politseinike suhtes pretensioone, siis pole mõtet esitada neid ajakirjanduse kaudu. Nad peaksid pöörduma sel juhul politseisse."