40-aastane Kolumbiast pärit lauljanna on Hispaania maksuameti uurimise all, kuna aastast 2011 kuni aastani 2014 on naise rahaasjades kahtlaseid asjaolusid.

Väidetavalt on Shakira Hispaania riigile maksude maksmisest kõrvale hiilinud. Hispaania maksuamet väidab, et Shakira elas aastatel 2011-2014 Hispaanias ja oleks seega pidanud oma kogu teenistuselt riigile makse maksma. Naine tegi seda aga ainult Hispaanias teenitud tulult.

Kataloonia ajalehe La Vanguardia andmetel uurib asja prokuratuur, kes peab jõudma selgusele, kas Shakira rikkus seadusi või mitte. Kui prokuratuur suudab tõestada, et Shakira on tõesti maksudest kõrvale hoidnud, siis ootab teda kümnetesse miljonitesse eurodesse ulatuv nõue. Selle tasumata jätmisel ähvardab maailmakuulsat staari vanglakaristus.

Shakirale lähedal seisvad allikad sõnavad, et naine on alati maksud korralikult tasunud. Nad eitasid seda, et naine oleks meelega maksude tasumisest hoidunud.

Shakira audiitorid firmast PriceWaterhouseCoopers kinnitasid, et käimas on uurimine.

Naise nõustajad kaitsevad teda väitega, et Shakira oli küsimuse all olevatel aastatel Hispaanias vähem kui 183 päeva, seega ei ole naine kohustatud Hispaania riigile makse maksma oma üleilmse teenistuse pealt.