Camilla Shand oli varastes 20ndates, kui ta kohtus ühel peenel peol 27aastase aadlisoost nägusa ohvitseri Andrew Parker Bowlesiga. Laitmatu käitumisega mehest olid lummatud nii nooremad kui vanemad daamid ja ta oli oodatud külaline igal peol. Ning igalt ürituselt lahkus Andrew erineva tütarlapse seltsis. Camilla Shand armus mehesse silmapilkselt ning otsustas, et kord peab ta mehe Andrew päriseks saama.

Kui Camilla ja Andrew ühel Londoni peol kohtusid, olid nad pärast seda lahutamatud. Camilla puhul on alati imeks pandud, mida mehed temas leiavad. Ta ei ole piltilus kaunitar, kuid Andrew eelistas just imeilusaid naisi. Pärast esimest kohtumist olid aga Camilla ja Andrew lahutamatud. Nagu paari sõbrad räägivad, meeldis Andrew`le, et Camilla oli löögivalmis ja tal oli alati omast käest võtta tabav märkus mõne nilbe kommentaari peale, millega Andrew hiilata armastas. Camilla polnud suu peale kukkunud ja sellist naist polnud Andrew veel näinud.

Väidetavalt sai nende armuafäär alguse samal õhtul, kui nad koos peolt lahkusid. Andrew õpetas Camillale seda, mida naisel läheb hilisemas elus prints Charlesiga kohtudes vaja - seksihimu ja kompleksivabadust voodis. Üks naine, kes veetis Andrew'ga voodis tänuliku öö, on kirjeldanud: "Tema parim kingitus daamidele oli, anda nendele tunda, et seksuaalsus on terve tunne ja just see, mille iga naine peab endas avastama ja tundma õppima."

Camilla oli mehesse kõrvuni armunud, kuid paraku ei suutnud Andrew talle truuks jääda ja veel vähem temaga kihluda. Naine elas üle mitmeid alandavaid olukordi. Kord läks ta ootamatult Andrew Londoni korterisse külla ja leidis diivani tagant alasti blondiini, kes üritas endale rinnahoidjat selga ajada. Järgmise ootamatu visiidi ajal peitis üks paljas punapea end vannitoas, kardina taga. Kuid Camilla andestas mehele tema truudusetuse ja lootis ikkagi abielluda.

Ajal, mil Camilla käis Andrew Parker Bowlesiga, tuli suhtes ette ka suuremaid pause. Ühe sellise pausi sisse mahtus prints Charles. See suhe kestis alla aasta ja kui prints Charles pidi pikemaks ajaks Inglismaalt minema sõitma, ei jäänud Camilla teda ootama. Paljud, kes on uurinud Camilla elu, usuvad, et tema suurim armastus oli Andrew Parker Bowles. Kuidas muidu seletada tõika, et Camilla ajas meest kaheksa aastat lakkamatult taga, andestas talle kümned ja kümned abielurikkumised ning uskuge või mitte - nende kahe kihlumisteade ilmus ajalehes nii, et Andrew Parker Bowles polnud sellest teadlik. Camilla kannatus katkes ja ta lasi oma vanematel panna ajalehte teate tema ja Andrew kihlumisest. Aastal 1973 paar abiellus ja prints Charles oli uudist kuuldes ahastuses.

Paraku ei muutnud Andrew Parker Bowles abielumehena oma elustiili. Camilla elas nende maamajas ja Andrew oli tööpäevadel Londonis. Nende abielu jooksul leidis Camilla oma traditsiooniks saanud ootamatute visiitide käigus Andrew korterist alasti naisi, kes üritasid end edutult peita nii kapis kui ka voodi all. Kuid nädalavahetused kuulusid Camillale, siis oli Andrew nende maamajas ja tegeles isegi nende kahe lapsega.

Camilla üksildastel päevadel ilmus sageli sügavalt õnnetu prints Charles naise juurde maale juttu ajama. Troonipärija polnud ikka veel saanud üle sellest, et tema abielu Camillaga ei tulnud kõne alla (Camilla polnud süütu ja seega kunigakoja meelest täiesti sobimatu - toim.) Seega otsis Charles jätkuvalt naise sõprust. Camilla süda oli esimese abielu ajal pidevalt murtud, sest Andrew lemmikuim tegevus Londonis oli mõnd kaunitari taga ajada. Pole ime, et lõpuks leidis Camilla lohutust Charlesi voodist. Naise esimene abielu kujutas endast lõputut saagat reetmisest ja alandustest. Aastal 1995 see abielu lahutati, kuid tol ajal kirjutati peamiselt, et põhjuseks oli Camilla ja Charlesi suhe. Camillale on tema eluloo avaldamise eest pakutud miljoneid naelu, kuid naine on seniks vaikinud.