Üks kõige häirivam väide, mille film esitas, oli lugu sellest, kuidas kirik leidis Cruise'ile uue naise - noore saientoloogi Nazanin Boniadi, vahendab Daily Mail.

Iraani näitlejannale tehti pärast oma eelmisest kallimast sunnitud lahkuminekut totaalne muutumine - tema hambaklambrid eemaldati, talle osteti 20 000 dollari eest uus garderoob ning tema juuste pikkus ja värv kohandati Cruise'i maitsele vastavaks. Selline loodud "romanss" kestis vaevu kolm kuud kui kirik selle lõpetas, sest preili Boniadi ei käitunud piisavalt austavalt, kui kirikujuht Miscavige ja Cruise talle alandusi karjusid.

Ta saadeti tagasi saientoloogiakeskusesse, kus ta sõbrale juhtunust rääkis ning karistuseks oli sunnitud koristama avalikke tualettruume hambaharjaga.

Vähe sellest, paljastas film ka lugusid ajast, mil Cruise ja Nicole Kidman veel abielus olid. Nimelt kuulas kirik naise telefoni pealt teadliku plaaniga leida põhjus paari abielu lõpetamiseks. Kidman sai enda nime taha tähelühendi PTS (Potential Trouble Source ehk tõenäoline probleemiallikas)sest tema isa oli psühholoog ning saientoloogiakirik psühholooge ei armasta.

Nagu sellest oleks veel vähe, kasutas Cruise väidetavalt madalama staatusega kirikuliikmeid isiklikuks otstarbeks - nii oma maja kui autopargi eest hoolitsemiseks, makstes neile orjapalka, 40 senti tunnis.