Suhteteemadel jätkates: kuidas sinu ja Siimu kooslus toimib?

Oleme Siimuga partnerid, kummalgi on oma vastutusala ja ülesanded. Hiiumaal alustades loksus kõik kohe paika – õu oli tema ja tuba minu pärusmaa. Kui me mõlemad ei oleks täie mahviga tegutsenud, siis ei oleks kogu asi ka toiminud. Lõppkokkuvõttes oli see väga tore ja siin me nüüd oleme.

Ja teie 15-aastane vanusevahe?

Siimul on üks laul „Kui mina ükskord noores eas võtsin vana naise”. Kui ta selle plaadistas, siis me ei tundnudki veel.

Muide, Aasia kultuurides austatakse eakaid naisi ja peetakse neid isegi ilusamaks kui noori. Sest ilu ei ole kortsude puudumine, vaid su silmist kiirgav elukogemus.

Vanusevahe on inimeste peas kinni. Miks peaks see üldse probleem olema? Kui me Siimuga hakkasime rohkem koos käima, siis isegi mõni sõbranna ütles: issand, no kaua selline suhe nüüd ikka kesta saab. Aga miks me suure vanusevahe puhul mõtleme nii ja eeldame, et samaealised püsivad igavesti koos? Mul on olnud kaks abielu, ühes olime samaealised, teises oli vanusevahe ja kumbki ei jäänud kestma.

Siinkohal tsiteerin oma õppejõu, professor Salupere elutarkust: „Vaadake, sagedasemad haigused juhtuvad sagedamini ja harvemad haigused juhtuvad harvemini.” Ehk tavalisi asju oleme harjunud rohkem nägema ja vähem tavalisi kohtame harvemini, aga ka need on olemas ja toimivad sama hästi. Ei pea üle mõtlema.

Jaga
Kommentaarid