Tavapäraselt kaupade hoidmiseks kasutatav hall on tänaseks tühjendatud ja puhastatud, et siin saaksid laupäeval üles astuda mitmed tuntud esinejad. Kontserdi “Teisel pool vett” solistideks on Priit Võigemast, Taavi Peterson, Liisi Koikson, Evelin Pang ja Rosanna Lints. Kaasa teevad veel noorteorkester Reaalmažoor, Indrek Patte, Jaan Karp, Raul Vaigla ning Jaanus Nõgisto.

Pärnu kesklinna kai juurest hakkab külalisi üle jõe kontserpaika vedama Kihnu praam Amalie.

Kontserdile on kutsutud kolme lastekodu - Siimusti, Pärnu ja Tartu Kristliku Noortekodu lapsed. Kontserdi piletituludest ostetakse lastele just need asjad, mida nad leiavad, et neil enim vaja oleks. Lisaks kontserdile viiakse lastekodu kasvandikud ka praamiga merele lõbusõitu tegema.

Jaanus Nõgisto sõnul on kavas olevate lugude nimekirjas mitmeid, mida ta hea meelega  mängib. “Kohe tulevad meelde “Eesti muld ja Eesti süda”, “Õhtunägemus”, “Must lind”. Mitmeid meie olulised lood on ka muusikaliselt üsna keerukad suure koosseisuga esitamiseks. Mina olen kogu elu teinud seda mida tahan ja mänginud seda muusikat, mida tahan. Ma teen seda ka sellel kontserdil,” lisab ta. “Kindlasti on huvitav kuulda Priit Võigemasti Ruja lugusid laulmas, ta on põnev nii näitlejana kui muusikuna.”

Veefestivali Watergate peakorraldaja Priit Valkna otsiti pikalt kohta, kus lõppkontserti korraldada. „Tahtsime, et see teistmoodi vete peal olek, mis Ruja ja tema muusikaga peale Alenderi lahkumist on seotud, jõuaks ka külastajateni,“ räägib Valkna. Ootamatult ulatas abikäe Pärnu Sadam, pakkudes oma võimsat 5000 ruutmeetrist halli.

Kontsert algab kell 19 ning kestab ligi 2 tundi. Sadamahall asub Pärnu Jahtklubist üle jõe.