"Teatame kurbusega, et Tim Bergling, tuntud ka kui Avicii, on surnud," sõnas muusiku pressiesindaja täna. Rootsi DJ Avicii suri 28-aastasena. "Ta leiti täna Omaani pealinnast Masqaţ'ist surnuna. Tema perekond on murest murtud ning palub sel raskel ajal kõigil austada nende privaatsust. Rohkem kommentaare ei jagata," lisas mehe esindaja.

2016. aastal teatas Avicii, et tema tollane tuur jääb karjääri viimaseks. Sama aasta suvel esines ta ka Weekend Festival Balticul, olles kogu festivali peaesineja.

Avicii oli maailma üks populaarsemaid artiste, kelle repertuaari kuuluvad sellised superhitid nagu "Hey Brother", "Wake Me Up" ja "Waiting For Love". Avicii on kahel korral olnud nomineeritud Grammyle ning võitnud lugematul arvul auhindu, muuhulgas Billboard Music Award auhinna parima loo eest, milleks oli "Wake Me Up".

Avicii taganes aktiivsest muusikaelust 26-aastasena, loobudes uskumatult edukatest lepingutest, olles oma karjääri tipul. Viis aastat tuuritamist ja alkoholi kuritarvitamist olid tolleks hetkeks muusiku juba kahel korral tervisehädadega haiglasse viinud. Aviciil olid ka varasemalt tuuride käigus terviseprobleemid. 2014. aastal jättis ta mitu kontserti ära, sest tema pimesool ja sapipõis eemaldati. Tal oli diagnoositud ka pankreatiit, mille kohta muusik ise ütles, et see tekkis tal regulaarse alkoholi- ja uimastikuritarvitamise tagajärjel.

Möödunud aastal hakkas Bergling taas muusikaga tegelema ja mullu suvel ilmus tal EP nimega "Avīci (01)". Lühialbum, mis sündis koostöös mitmete tuntud muusikute ja laulukirjutajate, pälvis palju positiivset tähelepanu ning see on nomineeritud ka tänavuste Billboardi muusikaauhindade parima tantsu-/elektroonilise albumi kategoorias. Auhinnagala leiab aset 20. mail ja sellest oleks pidanud osa võtma ka Avicii ise. "On au olla nomineeritud. Ärge magage maha 20. mail toimuvat LIVE sõud," seisis mõned päevad tagasi mehe viimases Facebooki postituses.