37-aastane Bengt Fredrick Federley esindab seda elustiili, mida tõepoolest tänasel päeval täitsa vabalt vist vaid heaolu nautivas Skandinaavias teha saab: ta on avalikult homoseksuaalne mees, kes kõigele lisaks abielus mehega. Ent seegi pole veel kõik: päeval lipsu ning edumeelse noore põhjamaa mehe soenguga Federley elab kaksikelu: öösiti saab temast tihtipeale drag queen Ursula, kes ajab ajab kleidi selga, paruka pähe, viskab sädelust palgeile ning tõttab kontsade klõbisedes transvestiitide ööklubisse lõbutsema.

Särava noore poliitikuna juba 1994. aastal võimukoridoridesse pürginud Federley oli 2006-2014 Rootsi parlamendi liige, sealt edasi valiti teda aga juba europarlamenti. Seda kõike vaatamata asjaolule (või hoopiski selle pärast?), et minevikus olid teda kimbutanud murettekitavad skandaalid.

Federley kehastub Ursulaks:

Aastal 2007 jäi Federley Ursulana vahele ööklubis kokaiini tarvitamisega, mille kohta ütles ta, et pole oma teo üle uhke.

Kolm aastat hiljem, mil ta oli samuti rahvasaadik, lasi ta aga endale ja oma poiss-sõbrale välja teha reisi Kanaari saartele, kus ta esines meelelahutuskeskuses ja kohalikul transvestiitide karnevalil. Oma reisist kirjutas ta ka ühele geiveebilehele. Rootsi leht Aftonbladet uuris välja, et kuigi mehele tehti reis igatipidi välja, siis esitas ta lisaks oma töö ja reisikulud hüvitamiseks ka veebilehele. Lisaks topeltkasu riisumisele võrsus siit välja avalik skandaal: kas parlamendi liikmel sedasi mitte huvide konflikti ei teki?

Rootsi rahvasaadikutel pole keelatud ka tööl käia ja lisaraha teenida, kui nad ausalt oma sissetulekuid näitavad, kuid sellele küsimusele oli Federley’l hoopiski kurioosne vastus: “Reisil käis Ursula!” Küll aga kinnitas ta, et Ursula teenib talle vaid tühiseid summasid ning tema majanduslik stabiilsus etteastetest ei sõltu. Lisaks kerkisid õhku poliitiku suhted Sminoffiga, kelle reklaamnäoks Ursula selgeks hakanud oli.

Kas tegu on mugava kaksikeluskeemiga või ongi see uus normaalsus, ei oska isegi rootslased vist veel öelda. Küll aga on Federley jätkuvalt väga edukas poliitik ja kodumaal populaarne homoikoon, kes elab 21. sajandi uute peresuhete mudeli järgi koos mehega ning kasvatab ka last.

#tbt från @entapir o @hannahalmerud s bröllop i #Björbo

A photo posted by Fredrick Federley (@federley) on Jul 24, 2015 at 2:48pm PDT