Tänases Eesti Ekspressis muretsetakse selle üle, kas Taavi Rõivas elab üle jõu. Rõivasel on niigi märkimisväärselt kõrge laenukoormus, kaks nädalat tagasi esitatud huvide deklaratsiooni kohaselt võlgnes ta Danske Bankile ja Swedbankile kokku 332 000 eurot eluasemelaenu.

Postimees pakkus pulma maksumuseks lausa kuni 50 000 eurot. Nende kalkulatsioonis oli sees ka väga kallis pulmareis, mida tegelikult ei toimunud. Seega võib tõesemaks pidada Õhtulehe kalkulatsiooni, mille järgi võtsid pulmad perekonna rahakotist umbes 40 000 eurot.

Üks anonüümseks jääda sooviv pulmakorraldaja sõnas Publikule, et tema arust on ka Õhtulehe kalkulatsioon ülepaisutatud.

Huvitaval kombel on meediaväljaanded keskendunud ainult Taavi Rõivase sissetulekule, mõni on isegi välja arvutanud, mitu kuud riigikogu aseesimees tööl peaks käima, et pulmade eest tasuda. Täiesti ära unustatud on see, et Luisa Rõivas on samuti ettevõtja, kellel olemas kindel sissetulek.

Kindlasti oli pulmade eest tasumisel oma roll ka Luisa Rõivasel. Naine omab ettevõtet OÜ Noodivõti, mis tegeleb kontsertide lavastamise ja esitamise ning muu muusikalise loometegevusega.

Luisa sattus oma firmaga meedia huviorbiiti mõned aastat tagasi, kui teda süüdistati OÜ maksueelise kasutamises. Ettevõtte 2015. aasta käive oli veidi üle 20 000 euro ja kahjum ligi 2000 eurot, aasta varem teenis ettevõte 14 000 eurot kasumit. Eelmise aasta majandusaruanne on Luisal veel esitamata.

Kui veel arvestada seda, et suurte pulmade planeerimine ja korraldamine on pikk protsess, siis tõenäoliselt olid pulma kulud pikema perioodi peale ära jaotatud. Samuti astusid igavesse liitu ikkagi kaks inimest, seega ei ole viisakas eeldada, et ainult "mees maksis".

Poliitik Imre Sooäär kirjutas täna sotsiaalmeedias, et meedia spekulatsioonid "voolavatest šampanjajõgedest" ei vasta tõele, külalistele pakuti hoopis täiesti tavalist supermarketist pärit kihisevat.

Samuti kommenteeris Sooäär pulmatorti, millest ta ka illustreerimiseks pildi lisas.

"Otsustage juuresolevalt pildilt ise, kas "uhke pulmatort" põrutas ikka mõõturid täiega põhja? Ei olnud seal nurga taga ka teist, suuremat mitte. Need, kellele pruutpaari lõigatud tordist ei jätkunud said tüki kõige tavalisemat kohvikukooki, isegi mitte kulla ja karraga kaunistust polnud peal," kirjutas Imre Facebookis.