"Kui me räägime seksuaalelust, siis see on jäänud minevikku. Ma usun, et meil on mõlemil inimesi, kellega see asi korda ajada," avameelitses Ristomatti Ratia juba aastal 2012. "Heikki ja Mikko Show'`s".

Ristomatti on ka öelnud, et abielu Anuga on kestnud vaid raha pärast, sest tal olid kunagi miljonivõlad ning tal oli vaja naise abi, et jalul püsida.

Ka Anu poeg Robin on Ristomatti sõnul olnud puhtalt naise projekt. "Meil tuli suur riid pärast kaheksat aastat abielu, kui Anu ütles, et tahab last. Mina ei tahtnud, kuid Anu jäi rasedaks."

Soome telesaate "Tantsud tähtedega" ajal sahistas Soome meedia, et Ristomattil on salasuhe. Fotodel, mis võetud Soome tantsusaate stuudio ees, väljus saates osalenud Ristomatti uksest koos tumedapäise naisega, kes Ilta-Sanomate teatel on Saksamaal elav soome kunstnik. Ajakirjale 7 Päivää seletas Ristomatti toona: "Ta on tore tüdruk. Andekas tüdruk. Diplomaatlik vastus on... sõber."

Ka kolm aastat tagasi leidis Ristomatti, et nendevaheline abielu on läbi.
"Otsused on juba tehtud ja aeg on edasi liikuda," rääkis ta telesaates. "Olen otsustanud, et kuigi mul on Saaremaal ja Tallinnas kinnisvara, siis need kodud ei tähenda mulle enam midagi, nii et jätan need Anule. On ainult üks kohustus: ilu. On ainult üks reaalsus: unistus. On ainult üks jõud: armastus!" tõdes ta.

Ta tunnistas ausalt, et Saagimiga seob teda abielu, mitte armastuse suhe: "Anu elab Tallinnas, mina Helsingis. Oleme seotud vaid paberil ja mõlemal on vabadus. Meil pole midagi ühist, mina juhin oma firmat ja jätkan oma tööd ning mulle meeldib see!"