"Ilmselt ei ole enam uudis, et oleme perega pannud müüki oma senise kodu Kassisabas, et alustada minu sünnikodu renoveerimist Nõmmel," lausus Taavi Rõivas Publikule. "Ajutiselt rendime osa Tallinna kesklinnas Õllepruuli tänaval asuvast majast, mis kuulub minu välismaale kolinud peretuttava ja endise nõuniku perele. Teine osa majast on jätkuvalt maja omanike ja nende lähedaste kasutuses."

Publikule teadaolevate andmete kohaselt on tegemist 1930. aastal valminud 600-ruutmeetrise elamispinna ja 14 toaga kahekorruseline maja, kus aastatel 1922 – 1940 elas kindral Johan Laidoner. Endise Laidoneri villa juurde kuulub iluaed ja ühekorruseline abihoone.

Nõukogude ajal paiknesid samas hoones kunstiinstituudi kateeder ja noorte naturalistide jaam. Eesti taasiseseisvumisaegadel avati majas aga Tallinna kõige nooblim bordell, mida juhtis Elvo Timm. Samas majas elas omal ajal ka USA suursaadik Melissa Wells. Hoone on kultuuri- ja haridusministri 19. juuli 1995 aasta määrusega tunnistatud kultuurimälestiseks.

Kinnisturaamatu andmetel kuulub maja Gert ja Kristi Tiivasele. Viimane töötas peaministri büroos alates eelmisest sügisest ekspordi ja välisinvesteeringute valdkonna nõunikuna ning tema abikaasat Gerti teatakse ennekõike kui suurt investeerimisspetsalisti, kes oli mullu paar kuud ka Starmani juhi kohal.

Oma eluasemega seotud kulud kannab peaminister ise ja maksumaksjale see tema sõnul mingeid kulusid see kaasa ei too.

Jaga
Kommentaarid