Fännid pettunud ja pahased — kas “kurjad keeled” või tõsijutt?

Üks sündmust “korralikuks nahaalsuseks” nimetanud pealtnägija kirjeldab õhtut järgnevalt: “Respekti lauljad kõmmutasid sõpradega kangemat kraami nii ohjeldamatult, et olid lõpuks maani täis. Lausa inetu oli neid vaadata — aelesid tantsupõrandal ja panid kõik omavahel ila. Lõpuks lasti ka rannas olev paat köitest lahti ja möllati seal.” Teine, end kohalikuks elanikuks nimetav kodanik läheb oma väidetes aga koguni nii kaugele, et annab mõista, et järgmisel päeval olla Kerdo alkoholijoobes ka rooli tagant tabatud. “Tõsiselt inetu käitumine!” on ta šokeeritud ning nendib, et tema silmis bänd oma mainet enam ei taasta. Kas raju pidutsemise näol oli tegu enne, pärast või esinemise ajal aset leidnud intsidendiga, jääb vihjekirjadest selgusetuks — üks väidab üht, teine teist ja kolmas hoopis kolmandat.

Laval ei napsutanud, hiljem küll

Rita ja Kerdo reageerivad Publiku päringule väga kärmelt, võttes omaks selle, et tol õhtul tunti Pullu pubis end tõepoolest veidi vabamalt, ent siiski alles hetkel, mil töö oli juba tehtud. “Laulsime kõik kolm setti adekvaatses olekus ja esinemine oli väga meeleolukas. Lõpetasime pisut pärast südaööd, kui kogu jaanipidu kolis pubi siseruumidesse ja kuna meil tekkis nö. vaba õhtupoolik ning olid siiski jaanipühad, siis tõesti, ka meie saime pisut nautida ja, mis siin salata, natuke napsu võtta,” räägib Kerdo. Sama kinnitab ka Rita, nentides lisaks, et tema hinnangul jäi ka publik kontserdiga väga rahule. “Kolmandaks setiks oli kohal väga palju inimesi ning lõpetuseks nõudsid inimesed armsalt Hiiumaa hümni, mis meie üllatuseks osutus lauluks “Miks sündisin nii“ — laulu ajal olid kõikidel käed püsti ja laulsid kaasa — see oli nii ülev ja võimas emotsioon!”

Kerdo jääknähtudega rooli istumisest: mul on piinlik ja häbi!

Mis puudutab aga purjuspäi rooli keeramist ja politseile vahele jäämist, siis seda ei saa 15 aastat lube evinud Kerdo kuidagi eitada. “Järgmisel päeval tõusime keskpäeva paiku ja istusin rooli poolteist tundi hiljem. Kahjuks puudus meil alkomeeter ja kasutuses oli ühekordne alkomeeter, mis lubas rooli istuda, ka enesetunne oli selline. Siiski tuvastas politsei 0.11 jääknähu. Midagi sellist ei ole kunagi juhtunud — olen totaalselt vastane, joobes või jääknähtudega rooli istumisele — see oli mulle tõesti suur šokk! Taoline juhtum on tõesti äärmiselt kahetsusväärne ja mul on piinlik ning häbi juhtunu pärast. Viimased 3 aastat ei ole mul olnud mitte ühtegi, ka mitte väiksemat liiklusrikkumist, olen siiani antud juhtumist muserdatud…,” on Kerdo õnnetu. “Usun, et antud olukorras on väga lihtne pigem hukka mõista kui mõista — ka mina mõistaks selle hukka!”

Jaanipäeval ikka võib

"Vabandame oma fännide ees, kui oleme neile kuidagi pettumust või meelehärmi valmistanud sellega, et olime pisut ülevas meeleolus — kogu sealne õhkkond oligi mõnusalt meeldiv ja meeleolukas — ka meie oleme ju inimesed. Kuna see aasta on Respektile üks kõige töisemaid, siis sellised vabad õhtupoolikud on meile nö. defitsiit. Meile on absoluutselt iga fänni arvamus, emotsioon ja tunne väga tähtis," avaldab Kerdo siirast kahetsust. Publiku küsimuse peale, kas aastaid viina- ja muude kuraditega peetud võitlus on saanud tagasilöögi, kinnitab muusik aga, et jaanipüha ongi selline aeg, kus väike naps ei ole patt. "Seda pattu ma tõesti tegin, kuid kindlasti mitte laval esinedes."