Teledaami mälestused Eri Klasist ulatuvad juba kaugete aastate taha, suisa lapsepõlve - Linna muusikust isa Arved Haug ning Eri Klas laulsid omal ajal koos meeskvartetis. “Nad olid sõpruskond. Olin kooliplika, kui isa juures seltskond kokku sai. Mäletan, kui särav ja vaimustav ta juba siis oli. Tunnen teda terve elu. Tundsin...,” sõnas teledaam.

"Raske on meenutada, see aeg on nii pikk olnud," ei oska Linna Klasi kirjeldamiseks sõnu otsides kuskilt pihtagi hakata. "Ta oli nagu multimuusik - ta oskas kõike teha," sõnab Linna.

Eriliselt kangastub tema jaoks aeg, mil Klas oli tegev "Reklaamiklubis". "Seal oli ta see inimene, kes - kui ta kuskilt reisilt tuli - rääkis nii värvikalt oma reisijutte! Ma arvan, et paljud eestlased mäletavad neid saateid veel. See oli üks hetk, mis mul täna hommikul meelde tuli," jutustas Linna.

Ka mäletab ta hästi aegu, mil ta koos isaga Klasil omal ajal lapsena külas käis. "Nad olid kõik sellised pidupoisid - neile väga meeldis seltskonnas olla ja pidu pidada. Kui särav ja vaimukas ta oli! Mina kooliplikana vaatasin talle alati alt ülesse. Vaatasin, et issand, kui vaimustav noormees! Kui vaimukas ta oli. Mul on nii raske neid hetki meenutada...Ta oli alati väga sõbralik ja väga hooliv, tal oli alati midagi öelda. Ta polnud see, et läheks sust mingil hetkel tänaval mööda nii, et "oih, ma ei pannud sind üldse tähele, palun vabandust". Seda ei olnud kunagi. Meie vanusevahe, ma täna hommikul mõtlesin, ei olegi tegelikult väga suur," rääkis Linna.

Ka viimasel ajal püsisid Klas ja Linna ühenduses. "Ta helistas mulle siis, kui tal oli see eelmine suur pauk ära käinud. Ikka ta helistas mulle aeg-ajalt. Ei saaks öelda, et me oleks väga suhelnud, aga millegipärast ta pidas minu töödest lugu,” sõnas Linna, kes Klasiga ka ETV “Tähelaeva” sarja salve intervjuu on teinud. “Siis ta helistas, kui tal insult oli ja kirjeldas, kuidas ta elule tagasi tuli. Kohe pikalt rääkis." Sageli tõstis Klas Linna sõnul toru täiesti ootamatult, olles näiteks äsja ära vaadanud tema juhitava "Prillitoosi" saate - vaid selleks, et öelda "Kuule, nii tore oli!" "Ma ei mäleta, mis teemade peale ta sõna võttis, aga ta jälgis mu tegemisi, mille üle mul oli väga hea meel," tunneb Linna rõõmu.

Klasi lahkumine tähendab Linna silmis suurt kaotust kogu eesti kultuurile. "Ta oli eesti muusikas lapsest peale, tänu oma vanematele. Ta oli kogu aeg olemas - ei ole olnud aega, mil Eri Klasi poleks olnud. Juba siis, kui ta koolis õppis, hakkas ta vaikselt muusikat tegema. Olen veendunud, et üks osa eesti kultuurist kadus temaga koos. Ta oli maailmamuusik, kes oli käinud terve ilma läbi oma dirigenditööga. Eesti muusika on kaotanud ühe särava, värvika ja andeka inimese," sõnas Linna