Tartumaal Elva lähedal asuvas Waide motellis on üks rasvatihaste perekond miskipärast otsustanud teha oma pesa seinale kinnitatud suitsukonide kogumiskohta, kirjutab Eesti Päevaleht.

Praegu sidistab selles koguni üksteist poega. Et suitsetajatest külalised lindudele sõna otseses mõttes kõrvetavat tuhka pähe ei raputaks, on motelli töötajad omamoodi pesakasti kohale hoiatava sildi paigutanud.

“See on meil igakevadiseks nähtuseks muutunud — munadega pesa ju enam ära ei lõhu,” rääkis Waide motelli turundusjuht Katrin Kollist, märkides ühtlasi, et igal kevadel on pesa erinevasse tuhatoosi tehtud.

“Viimased kolm-neli aastat oleme pesitsushooaja alguses pesi teadlikult tuhatoosidest otsima hakanud. Kuid mõnikord on ka kliendid pesale sattunud. Kui seda silti seal poleks, oleks pojad ilmselt juba ammu hukkunud.”

Kuidas mahuvad rasvatihased väikesest tuhatoosiavausest sisse-välja käima, ei osanud Kollist öelda. “Aga igatahes sisse nad pääsevad, sest kõik pojad on siiani elus ja alles ning ootavad muudkui süüa.”