Poliitik tunnistas, et oli terve oma elu kartnud, et tema süda ei ole nii heas korras kui paistab: "Minu isa oli ju südamega väga hädas ja kuigi mulle tehti neid koormusteste ning näidud olid kõik korras, siis ma kogu aeg kartsin, et see pole ikka päriselt nii. Nüüd on selge, et ei olnudki päris nii."

"Läksin Tartu bussijaamast üles Toomemäele, kus mul oli loeng ja suure kiirusega üles kimades tundsin ma, et nüüd on ainult tahtejõud, mis mind edasi viib," meenutas Siim Kallas sündmust, mis pani teda arsti juurde minema. Samas mõtleb mees tagantjärele, et neid juhtumeid, kus pikast trepist üles minnes hakkas olemine raskeks minema, oli juba natukene varem näha.

Kallas läks suures mures perearsti juurde, kes suunas ta edasi kardioloogi juurde. Arst tõdes, et tema füüsiline vorm on hea, ent koormustestid ei pruugi südameprobleemi tuvastada ning seetõttu soovitati tal siiski operatsioonile minna.

"Seda operatsiooni on ikka päris paljudele tehtud. Ilmselt võiks kõigile öelda, et ärgu alahinnaku seda võimalust, et oled kogu aeg sportlik ja vahel tunned küll väsimust, aga paned ikka edasi...Ühel hetkel käib pauk, mida sa ei oota. Süda väärib jälgimist," sõnas Kallas.

Õnneks jõudsid arstid probleemile jälile õigel ajal ja seitse tundi kestnud operatsioon oli tema puhul praktiliselt riskivaba: "Inimesed taastuvad sellest ja jätkavad isegi paremal tasemel kui enne. Eks see võta vähe aega, aga loodan kõige paremat."