Kohus lahutab abielu siis, kui abikaasad vaidlevad abielu lahutamise või lahutamisega seotud asjaolude üle või kui perekonnaseisuasutus ei ole pädev abielu lahutama, seisab kirjas perekonnaseaduse § 65 teises punktis.

Küsimustele, miks abielulahutusega otsustati kohtusse pöörduda ning mis paari vahel juhtus, keeldub poliitik vastamast. "Ei kommenteeri," sõnab viie lapse ema kindlameelselt Publikule.

Kohtuplaanis on kirjas, et Yana ja Aleksei Toomi istung toimub jaanuari lõpus. Harju maakohtu pressinõuniku Kristina Otsa sõnul on kohtule esitatud taotlus istung kinniseks kuulutada, kuid hetkeseisuga ei ole kohus seda taotlust rahuldanud.

Yana Toomi perekonnas on viis last: Kornei (25), Varvara (24), Fjodor (21), Artur (21) ja Artemi (8), kes on kahe eri mehega kahest abielust. Yana Toomi endine nimi oli ­Litvi­nova. See oli tema mehe nimi, ka praegune perekonnanimi Toom on abikaasa nimi. Seda, kas Yana Toom võtab tagasi abielueelse perekonnanime või jätab alles praeguse, saab teada peale kohtuotsust.