“Ma tunnen uhkust, et me tegime “Winaloto”. See on esimene samm sajast, mis on õige, hea ja suur samm,” tõdes Tommy Cash “Pealtnägijale” antud intervjuus. Kõnealust videot on erinevates kanalites vaadatud üle viie miljoni korra ning sellest võttis mühinal tuld kogu maailm.

Koplist pärit 25-aastane Tommy, kodanikunimega Tomas Tammemets, tituleeriti välismeedia poolt lahedaimaks eestlaseks. Oma viimatise edu eest euroopas on ta tänulik Inglismaal asuvale “bookerile”, kes leiab esinemisi ka näiteks Lana Del Reyle ja Daft Punk’ile.

Omasõnutsi postsovietlikku räppi viljelev Tomas on eraelust rääkides kidakeelne. Nooruses tantsimisega tegelenud ning oma kirgedeks hobuseid ja maalimist pidav Tommy on kriitikute sõnul nähtus omaette. “Tema puhul on eristatavad kaks asja — päris isik ja kunstniku personaaž,” sõnas muusikakriitik Tõnis Kahu.

“Ta on teadlikult ehitanud üles selle persooni, kellel reaalse eluga pole ehk midagi pistmist,” lisas Kahu. Oma videote režissöör ja kunstiline juht on Tommy ise koos oma elukaaslase Anna-Lisa Himmaga.

Mis teeb Tommy edu veelgi märkimisväärsemaks, on tõik, et talle makstakse euroopa kontsertide eest juba tasu. Trad.Attack näiteks kasutab tuuritamiseks ka riigipoolset toetust, Tommy seda saanud ei ole.

“Asutused ei ole mind toetanud, korraldajad maksavad lennupiletid ja hotellid kinni, mina tulen kohale ja teen oma asja,” sõnas Cash, kes oma Eesti juuri rõhutab nii laval kui ka mujal.

Oma fännide üle on mees südamest õnnelik: “Nad käivad riides nagu mina, mõned on endale vuntsid teinud. Tüdrukud teevad endale minu patsid ja joonistavad vuntsid.”

Tavaliselt Tommy intervjuusid ei anna. “See on väga haruldane. Intekaid kaamerasse ma tavaliselt üldse ei tee. Ma olen nagu Batman — inimesed ei tea minust palju ja nii ma ka hoian seda.”

“Ma tahan olla parem kui eile, mind huvitab see uus mina,” võtab Cash enda põhimõtted kokku.