“Muusikud, näitlejad, sportlased, kõik on erakondade poolt armastatud võtmefiguurid,” tunnistas ta ausalt. “Nad on arvamusliidrid ja poliitikud alati otsivad enda kampaaniatesse kas kaastööks või kandideerima tähtsaid inimesi, kes on armastastaud mingi kindla sihtrühma poolt,” selgitas Reps. Poliitik kergitas saladuskatet ka sellelt, mis on Keskerakonna suund järgmisel valimistel: “Kuna meil on nüüd valimiskastide juures väga noored valijad, siis valimisvankrite ette valitakse neid, kes neile korda lähevad!” Tundub loogiline.

Reps kinnitas ühtlasi, et selles, mis puutub värbamisse, pole Keskerakond sugugi erandlik nähtus. “Kui vaatame kasvõi Riigikogu liikmeid, siis leiame näitlejaid, sportlasi, endisi telestaare ja see tähendab, et värbamistöö on kõigil üsna sarnane — tuttavale või vähem tuttavale esitatakse küsimus, kas oled mõelnud poliitika peale? Lisaboonused pole pakkumisel. Ja tavaliselt inimesed on piisavalt edevad, et nõustuda. Aga mõni ei tule ka korduva kutsumise peale,” tõdes ta.

Kui Kersna saates väitis IRLile aluse pannud Mart Laar, et tema tuli esimesena selliste praeguseks juba tavanähtuseks saanud valimisvõtete peale nagu kampaanialaulud ja muu tilu-lilu, siis Reps on arvamusel, et vähemalt 15 aastat on küll Keskerakonna lööklaused ja võtted kõige rohkem meelde jäänud. “Eks kampaaniaid püütakse alati teha lõbusalt,” nentis ta.