Kuidas tähistate jõule?

Muidugi ma olen perega. See on aeg, kus me oleme kõik koos, kus abikaasa tuleb koju ja lapsed on kodus, keegi ei ole koolis, huviringis ega kuskil mujal. See on väga perekeskne pidupäev. 24. detsembril me käime tavaliselt kirikus ja toimetame seal kogu perega, 25. detsembril on meil kingituste jagamine ja 26. detsembril on selline rahulikum päev, kus me tavaliselt oleme teinud midagi ilusat. Oleneb ilmast, kas käime kelgutamas või uisutamas. Igal juhul on kõik kolm päeva selline mõnus perega olemise aeg.

Lemmikmälestus seoses jõuludega?

Kahe aasta tagune jõululaupäev, kus sadas laia lund ja me kelgutasime Nõmme mäe peal, suusahüppetorni lähedal kuni kella seitsmeni õhtul ja sealt läksime otse õhtusele jumalateenistusele. Kelgud jätsime Nõmme Rahu kiriku ukse taha ja siis saime kõik laulud lauldud ning alles siis läksime koju, et see oli selline tõeline jõululaupäev -– sadas laia lund ja oli lumivalge õhtupoolik. Järgmine päev me jagasime kinke ja olime kodused ja tegime kõik koos perega süüa. Kuna lastele meeldib samuti olla söögitegemise juures, siis me viimastel aastatel ei ole enam nii teinud, et teeme suure lookas laua, vaid teeme kõik koos süüa. See on ka traditsioon. Siis 26. detsembril käisime uisutamas Velotreki juures.

Kui valgeid jõule ei tule, kas siis olete väga nördinud?

Ei ole, jõulud on ikka ilusad. Eks me siis peame vaatama, uisuväljakud on vast ikka avatud. Mõned aastad tagasi olid ka väga mustades värvides taeva poole pealt vaadatuna. Siis oli veel Nõmmel uisuplats, et lausvihmaga käisime endiselt uisutamas. Kõik sai tehtud, ainult kelgutamisega läheb keeruliseks. Küll me mõtleme midagi muud vahvat välja, et saame alati maale sõita ja lihtsalt metsa minna ja loomadele süüa viia. Midagi vahvat ikka teeme.

Kas kõigil kuuel lapsel käivad päkapikud ja kas nad sibulat on sussi sisse saanud?

Kõigil meie kuuel lapsel käivad päkapikud. Sibulat nad ei ole saanud, nad oleks siis äärmiselt nõutud, kui nad saaksid sibula. Nad on küll saanud plastikust kalasid, sest neid saab vanni kaasa võtta. Päkapikk sibulat pole toonud, kommi ka mitte. Meil toovad päkapikud vannilelusid, üllatusmune, põrkepalle, mandariini – selliseid väikeseid asju, mida on hea pärast lasteaeda või kooli kaasa võtta.

Kas käite kaasas tarbimishullusega, mis jõuluaeg toob?

Pean ütlema, et meist päris mööda see ei käi, sest meie laste nimekirjad, mida kõike jõuluvana peaks tooma, olid väga pikad. Me pidime tegema pika arutelu sel teemal, mitu kinki tegelikult jõuluvana jaksab tassida, kui ta peab kõikidele maailma lastele tooma. Saime nii kaugele, et üks kuni kaks. Aga ootavad loomulikult. Päkapikud on oma töö teinud, et jõuluvana ka midagi toob. Olen püüdnud seada nii, et need on natuke varem ära ostetud. Seega on praeguseks päkapikukontor oma töö teinud.