Südame siirdamist ootav 27-aastane muusik, kelle organismi toimimist toetab juba mõnda aega spetsiaalne aparatuur, on viimased kolm kuud väga aktiivselt kontserte andnud ning oma debüütalbumit "Excuse Me" müünud. Lisaks tuli Sobral välja ka uue muusikalise projektiga Alexander Search, mis seisneb tuntud Portugali poeedi Fernando Pessoa luuletustele tehtud muusikas. Riigist välja pole muusikut lubatud ning ka Eurovisionile lasti ta teadupärast lühikeseks ajaks ning arstide meeskonna valvsa pilgu all.

Sobral teatas hiljuti, et tühistab oma septembri lõpuni planeeritud tuuri ja lahkub tervise tõttu teadmata ajani lavalt. Algselt välja kuulutatud tuurikavasse lisandus suure nõudluse tõttu pidevalt uusi esinemisi, kuid paraku on muusiku tervis koormuse tõttu kannatanud ning 8. septembril andis Sobral oma hüvastijätukontserdi.

Kuna muusiku tervis on hetkel erakordselt kehv, viibib ta nüüd Sanata Cruzi haiglas ja ootab südamedoonorit, keda pole paraku senini veel suudetud leida. Aparaadi abil elus püsivat noormeest jälgivad ööpäevaringselt 24 arsti, sest ainult nii püsib tema olukord stabiilsena.