Häbistatud filmimogul Harvey Weinsteini, kes on viimased tormilised nädalad veetnud Arizona osariigis ravil, nähti üle pika aja avalikkuse ees, kui mees käis mahlabaaris. Kuigi tema karjäär ja eraelu on varemetes, võib ta rõõmustada, kuna on võimalik, et teda ei tarita tema väidetavate tegude eest kohtupinki. Nimelt avalikustati vahetult enne pühasid, et uurijad ei suuda leida mitme juhtumi kohta tõendusmaterjali.

Los Angelese politsei sõnul pole piisavalt tõendeid kohtusse minemiseks, asja teeb keeruliseks ka see, et väidetavad kuriteod leidsid aset aastaid tagasi, tõendid on vaid sõna sõna vastu: ”Naised ütlevad, et neid ahistati seksuaalselt või lausa vägistati, ning Winstein eitab seda. Sellest paraku ei piisa.” Kui süüdistatavad teod aset leidsid, ei olnud nii palju jälgimisseadmeid, uurijate sõnul oleks tõendiks ka videopilt mõnest naisest, nutuvõru suu ümber, lahkumas Weinsteini hotellitoast, ent mõni aasta tagasi ei olnud hotellides kas kaameraid või on need videod juba ammu kustunud. Lisaks pole ükski naine käinud pärast väidetavat rünnakut haiglas juhtunut registreerimas. Ülevaatus, mis näitaks mõnel naisel näiteks vaginaalseid rebendeid, aitaks uurimist tublisti. Paraku pole politseini midagi sellist jõudnud.

Kuna uurimine on jõudnud tupikusse, võib prokurör keelduda asjaga tegelemast, siiski on veel lootuskiir – LA uurijad tegelevat asjaga väga agaralt, kuna selline seksuaalkuriteo juhtum on nõnda mastaapne ja hõlmab nii tuntud inimesi. Seni on kuus naist, Rose McGowan, Asia Argento, Lysette Anthony ning kaks anonüümset näitlejat, käinud uurimise jaoks tunnistusi andmas.

Seriaalist"Kõmutüdruk" tuntud Ed Westwick

Siiski ei ole Weinstein ainus keeruline pähkel, mida pureda – menuseriaali “Kõmutüdruk” staari Ed Westwicki süüdistavad kolm erinevat naist vägistamises, ka tema puhul on juhtumid mitme aasta tagused. LA Timesi sõnul on hetkel käimas 28 erinevat uurimist Hollywoodi mõjukate tegelaste suhtes, keda süüdistatakse seksuaalkuritegudes. Weinsteini süüdistused on aga suisa globaalsed, tema tegusid uuritakse ka New Yorgis ja Londonis.

Loe lähemalt ja vaata pilte Weinsteinist mahlabaaris Daily Mailist.