Aastakümneid Detroidis lihttöölisena vaikset elu elanud Rodriguez ning tema ebatavaline muusikulugu sai ülemaailmselt tuntuks pärast seda, kui temast valminud dokfilm "Searching For Sugarman" 2012. aastal Oscari võitis. Imetabases filmis asub Lõuna-Aafrika ajakirjanik ajama Rodrigueze jälgi, teades vaid ta esinejanime ning kuulujutte, et mees end kunagi otse laval maha lasi või põlema pistis. Nimelt juhtus nõnda, et Rodrigueze ainus album "Cold Fact", mis Ameerikas kommertsedu ei saavutanudki ning unustusse vajus, smugeldati apartheidiaegsesse Lõuna-Aafrikasse, kus seda lõputult põranda all kopeeriti, kuniks see kuulus iga pere fonoteeki. Raadios oli mehe muusika keelatud, kuna ta laulude revolutsioonilised sõnad, mis polnud küll mitte kuidagi riigiga seotud, sealse rahva jaoks kui tuha all hõõguvate süte hoidjaks said.

Lühidalt: ajakirjanik leidis enda üllatuseks Rodrigueze täiesti elusa ja tervena üles, teatas talle, et ta on miljonite lõunaaafriklaste lemmikartist ning viis ta kaugele maale tuurile, kus mees võeti vastu täissaalidega.

Koos filmiga käis ka eestlastest üle Rodrigueze-kultuse laine, sest on ju tegemist imelise muusikaga. Mis aga paljudele kõrva jäi, oli see, et mees laulis oma loos "Cause" kellestki "eestlasest peainglist". Lisaks on tal üks laul, mille pealkirjas figureerib nimi Heikki.

Cause I lost my job two weeks before Christmas
And I talked to Jesus at the sewer
And the Pope said it was none of his God-damned business
While the rain drank champagne
My Estonian Archangel came and got me wasted

"Pealtnägija" võttis ette ning asus salapärase eestlase, kelleks osutus väliseestlane nimega Heikki Kansa, jälile, sõites selleks koguni Ühendriikidesse. Seal leidis saatetiim üles esmalt 6-aastasena koos perega USAsse emigreerunud, noorena hipiliikumises osalenud (kuidas ta ka Rodriguezega tuttavaks sai) ja hiljem ekstsentrilise matemaatiku ja professorina tuntud Heikki Kansa kaugemad sugulased ning lõpuks koguni noorema venna. Mees ise oli paraku siit ilmast lahkunud juba aastal 2010, saamata kunagi teada, et talle eales kaugelt kodumaalt selline tähelepanu osaks võiks saada. Või et tema ammune sõber Sixto, kellega ta noorena palju aega koos veetis, ühel päeval uuesti suuri lavasid vallutama asub.

Lisaks salapärase "peaingli" avastamisele, kes kuulsat lauljat laulusõnade kohaselt noorena täis jootis, leidsid "Pealtnägijad" veel ühe vahva seose: nimelt on kadunud Heikki Nõmme Kalju FC presidendi Kuno Tehva sugulane! Täpsemalt olid Kuno vanaema ja Heikki isa õde ja vend.

Paraku ei õnnestunud aga Heikkist juttu teha Rodrigueze endaga, kes tütre kaudu intervjuust keeldus.