Iltalehti meenutab, et 1970. aastatel Kekkoneni vaated muutusid. Ta kaldus järjest enam vasakpoolsuse poole ja tema mõtteviisid haakusid seega aina enam ka Nõukogu Liidu põhimõtetega.

Juba 2000. aastal ilmunud raamatus "Operation Kekkonen" oli teooria võimalikust teisikust välja toodud. Seal oli märgitud, et vahetus võis toimuda 1969. aastal, kui president Senegalis puhkas, seejärel merele läks ja tormi tõttu paat mõneks ajaks kadus. Sel ajal olevat Venemaa allveelaeva abil vahetus toimunudki. Sellest teooriast on juttu ka ühes 1970-ndate keskel ilmunud raamatus.

Senegali sõitis Kekkonen toona puhkusele Presidendi kantselei poolt valiti see sihtkoht, kuna riigipea tahtis rahu ja vaikust ning seal oli see võimalik. Näiteks Kanaaridele sõites kohanuks ta pea igal tänavanurgal mõnda soomlasest turisti.

Iltalehti vestles nüüd reisikorraldusega seotud Paavo Niemineniga, kes oli reisil tõlk. Kekkoneni saatsid reisil lähimad sõbrad. Naisi reisiseltskonnas polnud.

Ühel päeval mindi kohalike paatidega kala püüdma. Riigipea paadis oli lisaks temale juht, turvamees ning Nieminen. Viimati mainitu meenutab, et avamerel kerkis ootamatult torm ja teisi paate polnud enam silmapiiril nähagi. Keset tormi seilati umbes pool tundi. Niemineni sõnutsi jäi president väga rahulikuks ning millegi üle ei kurtnud. Peagi tormi hoog siiski rauges ja paat jõudis kaldale. Riigipea oli heatujuline ja pakkus Nieminenile ka sooje riideid.

Nieminen ütleb, et mingit vahetust - vähemasti selle retke ajal - polnud.

Kekkonen oli Soome president aastatel 1956-1982. Ta suri 1986. aastal 85-aastaselt.