„Muusikaga hakkasin uuesti tõsisemalt tegelema pärast 30-aastast pausi ning noorushuvist sai tõsisem püüdlus interpretatsioonikunsti arendamise poole,“ sõnas Sõerd. „Minu jaoks tegi akadeemiasse sisseastumise raskemaks see, et eksamitel tuli konkureerida klaveri osakonda astujatega, kuna oreli eriala on klaveri osakonna koosseisus. Konkurents oli tihe ning valmistusin katseteks põhjalikult.“

„Riigikogu töö ja õppetöö ühildamine polnud lihtne, sest ajad kattusid, aga kuidagi sain hakkama. Kindlasti ei kannatanud minu töö Riigikogus – kevadistungjärgul olin nende 11 Riigikogu liikme hulgas, kellel polnud ühtki puudumist. Küll aga sai veidi kannatada kool, ettenähtud kolme aasta asemel kulus mul lõpetamiseks neli,“ rääkis Sõerd.

Sõerd õppis professor Andres Uibo oreliklassis. Lisaks erialaainetele oli bakalaureuseõppes arvukalt üldõppeaineid muusikateaduse ja muusikateooria alal ning esinemispraktikat.
Aivar Sõerdi juhendaja, orelikunstnik ja helilooja professor Andres Uibo Muusika- ja Teatriakadeemiast iseloomustab oma üliõpilast kui väga töökat, kohusetundlikku ja tõsise ellusuhtumisega inimest.

Aivar Sõerdi lõpuaktus toimub homme, 22. juunil kell 16.00 Estonia kontserdisaalis.