Kultuurimaailm teab Montreux'd mitte ainult igal suvel maailma jazzi absoluutset koorekihti koondava linnakesena, vaid ka Mountain Studios järgi, kus selliste rockilegendide hulgas nagu Yes, David Bowie, Led Zeppelin ja AC/DC salvestas ka Vahuri suur lemmik The Queen oma kuus viimast albumit.

Montreux sai ka Freddie Mercury teiseks koduks tema elu viimasel kümnendil. Mida Vahur Freddie Mercury jälgedes liikudes täna näeb ja mõtleb, seda vahendab ta Delfi lugejatele läbi päeva.

Vahur räägib, miks ta Montreux's on ning kuidas sealne linnake maailma muusikamaastikule tohutult palju juurde andnud on. Montreux kasiinos asus Mountain Studios, kus Queen salvestas oma viimased albumid. "See on tõeliselt püha koht," sõnab Vahur, mil viib meid kõiki rännakule rokkstaaride radadel.

Siin videopäeviku lõigus viib Vahur Kersna meid Montreux kasiinosse, milles asub legendaarne Mountain Studios. Näeme, kes kõik siin salvestanud on ning missugustes ruumides staarid oma jalaga astunud.

Selles videolõigus astume sisse legendaarsesse Mountain Studiosse, mis on jäänud täpselt samasuguseks kui siis, mil Queen selle 1996. aastal ära ostis.

Genfi järve ääres asub ka maja, kus elas ja tegutses Freddie Mercury. Vaata Vahuri reportaažist, kui kalli hinna eest sinna endale korteri soetada saab!

Fairmont Palace Montreux hotell on samuti Mercury elus märgilise tähtsusega. Mees ööbis seal albumite salvestuste vältel kuid. Hotellis on ööbinud teisigi maailmastaare ning fantastiline hotell peidab endas imelisi avastusi.

Milliseid saladusi peidab endas Fairmount Palace hotell? Seda me juba teadsime, et Freddie Mercury seda kohta armastas, ent millised nägid välja legendaarse muusiku ruumid, kus ta alati peatus? Kas tegemist on äärmiselt flambojantsete ruumidega või üllatab see 1500€ ööhinnaga tuba hoopis millegi muuga?

Fairmount Palace hotelli numbrituba 514 peidab endast Eesti legendi. Kõige rohkem maksab sealse hotelli puhul muidugi vaade. Kes on aga see legendaarne Antsla "ihnuskoi", kes selles numbritoas ööbib? Kavalamad pead nuputavad selle vastuse muidugi videot vaadates välja.