Šotimaalt pärit blond kaunitar Lucy Clode külastas New Yorgis ema ja postitas Instagrami Broadway teatri ees tehtud selfie, kus kaadrisse sattus ka Franco, kes parasjagu autogramme jagas. Noormees märkas ilusat tüdrukut ja palus tal end Instagramis ära märkida, mispeale suhtlemine pihta hakkaski. Algul kommentaaridena pildi all, seejärel juba tekstisõnumitena.

SIIN avaldatud kirjavahetusest võib väga selgelt välja lugeda, et Franco huvi neiu vastu on puhtfüüsiline, sest ta on valmis isegi hotellituba üürima ja väljendab end väga pealetükkivalt ja kannatamatult. Lucy on küll huvitatud staariga kohtumisest, kuid teeb siiski õige valiku ja jätab kohtumise vahele, lubades New Yorki naasta siis, kui on täisealiseks saanud. Franco manitseb seepeale tütarlast nende omavahelisest tutvusest mitte kellelegi rääkima. 

Ometi ei suuda Lucy oma keelt hammaste taga hoida ja postitab õige pea sotsiaalmeediasse sõnumi, et "James Francole korvi andmine on ilmselt ta elu üks raskemaid otsuseid". Ja sealt see karussell veerema lähebki. Franco ise pole kordagi eitanud intsidendi toimumist ning on nüüdseks avalikult ka vabandanud. "Mul on häbi ja ma olen hoiatav näide sotsiaalmeedia keerukusest," seisab tema ametlikus vastuses.