Lühike lapsepõlv

"Mina õppisin lugema lasteaia viimases rühmas. Olin siis 6aastane. Kuusteist aastat tagasi, kui mina kooli läksin, ei esitatud lastele nii suuri nõudmisi nagu praegu, et laps peab juba enne esimesse klassi minekut oskama lugeda, kirjutada ja arvutada," räägib Ott Publikule.

Ott leiab, et tänapäeval oodatakse lastelt liiga palju. "See on natuke liiast. Üha noorematelt lastelt nõutakse aina suuremaid saavutusi ja uhkemaid teadmisi. Nii jääb lapsepõlv ju lühemaks. See on karm. Rohkem tuleks ikka hinnata laste loomulikku intelligentsi."

Kurjam ja Nurjam

"Olin ise suur pildiraamatute sõber. Aga mulle meeldis ka väga raamat "Kurjam ja nurjam", seal oli kurjam, kes tahtis teha kurja ning nurjam, kes kurja tegemised nurjas," meenutab Ott naerdes.

"Ja mõistagi kuulus minu lektüüri "Sipsik" ja "Naksitrallid". Ema armastas mulle palju raamatuid ette lugeda," räägib Ott, kes täna loeb peamiselt biograafiaid.

Viimati luges Ott varalahkunud näitleja Urmas Kibuspuu elulugu, mis lauljale iseäranis meeldis.

Muljet on avaldanud ka Michael Jacksoni elulugu. "Seal oli palju detaile, mis panid mind mõtlema. Näiteks see, kuidas tal lapsepõlve polnud ... Ja selle tulemusena ehitas ta Neverlandi. Leidsin Jacksoni ja Ludwig van Beethoveni vahel palju sarnaseid jooni. Ka Beethovenit sundis isa vägivallaga ... "

Kuidas kuulsusega toime tulla?

Nüüd on Otist endast ilmunud raamat „Lubage mul olla. Ott Lepland.“. "Ma olin kohe nõus, kui see ettepanek tehti. Usun, et see raamat aitab neid, kes tahavad saada lauljaks või minna tulevikus talendisaadetesse. See pole elulugu, vaid räägib nendest kaheksast tormilisest kuust minu elus."

Ott jutustab oma raamatus ka sellest, kuidas kuulsusega toime tulla. "Ühel hetkel tundsid mind kõik. Mind tuldi poes õnnitlema ja autogramme küsima," mäletab Ott hetke, mil ta läbi sinise ekraani end eestlaste südametesse laulis.

Ta tunnistab, et tuntus väsitas. "Aga kuulsusel on ju kaks poolt. Kui ma annan kontserti ja inimestel on kõik mu laulusõnad peas ning nad laulavad kaasa, siis ...  Siis see on midagi erilist."