18. septembril sõitis 34-liikmeline EAS-i delegatsioon kümnepäevasele visiidile Malaisiasse ja Singapuri. Delegatsiooni kuulus Eesti kõrgetasemelise esindajana Taavi Rõivas. Visiidist võttis osa ka Rõivase abikaasa Luisa, kes kattis enda kulud ise. Ajal, kui delegatsioon oli Malaisias, puhkas Luisa Balil.

Värskes Eesti Päevalehes ilmus lugu, kus paljastati Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ametliku delegatsiooni liikmete ebaväärikas käitumine Malaisias korraldatud peol. Peol viibis ka reformierakondlasest ekspeaminister, nüüdne riigikogu aseesimees Taavi Rõivas. "Ta oli juba suudeldes väga agressiivne, juba see oli ebameeldiv, aga see läks edasi. Edasine läks täiesti kontrolli alt välja: ta kiskus mu kleiti üles ja käperdas mind," viitas üks neiu poliitiku käitumisele.

Taavi Rõivas ütles täna mitmetele meediaväljaannetele, et ei suudelnud ega käperdanud Malaisias oma tantsupartnerit. Päevalehes ilmunud looga oli mees enne trükkiminekut tutvunud, kuid seal ta suudlemist tagasi ei lükanud. Rõivase sõnul polnud tal see tehtud kokkulepete tõttu võimalik.

"Meil oli Päevalehega kokkulepe, et ei esita ühtegi isikustatud süüdistust. Nad lubasid mulle, et nad ei ütle ühtegi detaili isiklikult minu kohta. Mul ei olnud võimalik midagi ümber lükata. Miks Päevaleht sellest kokkuleppest detailselt kinni ei pidanud, seda tuleb küsida Päevalehe ajakirjanikelt," vastas Rõivas Delfi küsimusele, miks ta lehes suudlemist ja käperdamist ümber ei lükanud, kuigi selleks oli võimalus (Vaata lähemalt SIIT). Küsimusele, kasasespiiker plaanib tagasi astuda ka riigikogu liikme kohalt, vastas Rõivas, et loobub aseseimehe kohast.