Jättis lastele järele minemata

Politseiraporti kohaselt leidis sõber, stsenarist David Bar Katz, Hoffmani tema Manhattani korteri vannitoa põrandalt pärast seda, kui mehe endine elukaaslane Mimi O’Donnel oli teda palunud minna kontrollima, miks isa oma lastele järele ei tulnud. Hoffman kandis oma surma hetkel t-särki, lühikesi pükste ning nõel oli ikka veel ta käsivarres ja tühjad heroiinikotid kõikjal ümber.

Seymourist jäi maha 14 aasta pikkuses kooselus olnud elukaaslane Mimi O’Donnell, kellest ta eelmise aasta oktoobris lahku läks, ning paari ühised lapsed — 10-aastane poeg Cooper ning 7- ja 5-aastased tütred Tallulah ja Willa. Naabrite kinnitusel nägi Philip Seymour pärast elukaaslasest lahkuminekut ja kõnealusesse korterisse kolimist välja väga haige ja nõrk. Näitleja eksnaine ja lapsed elasid vaid paar tänavavahet edasi, perekonnale kuuluvas villas.

Lahkuminekuvalu ja enesetapp või lihtsalt tavapärasest kangem uimasti?

“Ma tõesti arvasin, et see peatükk on läbi saanud. See polnud absoluutselt tema moodi oma lapsed niimoodi ripakile jätta,” nentis Hoffmani surnukeha leidnud sõber. “Ma nägin teda eelmisel nädalal ja ta oli puhas ning kaine, kõige parem ja harilikum tema ise,” kurvastab stsenarist. Asja muudab veel traagilisemaks see, et näitleja armastas oma lapsi nii palju, et terve ta korter oli politsei sõnul täis vaid laste fotosid. Ning tühje heroiinikotte, millest leiti tavapärasest kangema uimasti — valge heroiini — jälgi.

Kui Seymouri endine elukaaslane Mimi O’Donnell sündmuskohale saabus, oli ta tunnistajate sõnul endast äärmiselt väljas, kuid teda ei lubatud sellegipoolest ei korterisse ega veel vähem vannituppa, sest politsei kogus parasjagu tõendeid. Üks anonüümseks jääda soovinud sugulane rääkis The Postile: “Me oleme väga löödud. Kuid sellega on alati olnud probleeme…arvestades, millega ta tegeles.”