Hiina ülikooli ühiselamu kanalisatsioonitorust päästeti vastsündinu, kelle ema arvatavasti rasedust varjas ja potist beebi allaloputamisega juhtunut peita ja eirata soovis, vahendab Daily Mail uskumatut lugu.

Politsei sõnul pääses sündinud väikelaps vaid tänu sellele, et põranda all oli toru piisavalt lai ning beebi andis kõva kisaga oma kinnijäämisest märku.

Tudengid, kes ühiselamu WCd kasutasid, kuulsid vääksumist ning andsid sellest teada. Kohale saabunud tuletõrjeüksus vabastas nutva lapse torustning neil õnnestus ta päästa.

"Oli võimatu beebile läheneda ülevaltpoolt. Ta oli kukkunud potti ning läinud alla mööda toru, kus ta jäi kolmanda ja neljanda korruse vahele kinni," rääkis kohalik politseijaoskonna esindaja Tao Fang. "Me kasutasime nurgalõikurit, et lõhkuda toru ja saime siis lapse suruda üles ja torust välja, kus ootasid juba meedikud, kes lapse haiglasse toimetasid."

Politseil õnnestus ka leida lapse ema, kes vajas samuti koheselt haiglaravi. Ametnike sõnul ootavad nad naise toibumist, et teda küsitleda ja siis otsustada, millistel alustel talle süüdistus esitada.

Hiina sotsiaalmeedia lõi selle uudise peale kihama ning tekkinud on tuline arutelu noorte moraalinormide üle.