Delfi rubriigis "Publik" on 6. aprillil 2015. a (kl 18:30) avaldatud artikkel ""Kodutunde" produtsent maksis annetatud rahadest enda kodu koristamise eest?", milles väidetakse saate produtsendi Kristi Nilovi poolt inimeste annetatud raha kasutamist enda kodupuhastuse teenuse eest tasumiseks.

Kristi Nilov leiab, et Delfi on rikkunud head ajakirjandustava ja avaldanud kontrollimatuid ning ebaõigeid, nii tema au kui ka head nime kahjustavaid väiteid. Samuti on kahjustatud saate "Kodutunne" kui projekti usaldusväärsust. Nilov leiab, et portaal Delfi on loonud sensatsiooni ja kõmu taotlemise eesmärgil avalikkusele nii artikli pealkirjas püstitatud küsimuse kui ka teema sisulise käsitlusega ebaõige ja eksitava ettekujutuse. Lugejale jääb artiklist ja selle pealkirjast mulje, mille kohaselt heategevuslikul eesmärgil tegutseva saate "Kodutunne" raames abi vajavatele isikutele tehtud annetusi on saate produtsent kasutanud isiklikes huvides kodukoristuse eest tasumiseks. Seejuures on Delfi viidatud kajastusel ja kontrollimatult ning ebaõigesti püstitatud küsimuse esitamisel tuginenud ainult Facebookis avaldatud koristusfirma "Kuldse käed" kommentaarile, milles viidatakse koristusteenuse eest arvete tasumisele saate produtsentfirma Õuetuba OÜ poolt. Samas ei ole Delfi enne artikli avaldamist ja avalikkusele läbi selle suunatud küsimuse esitamise pöördunud selgituste saamiseks Kristi Nilovi poole ega pakkunud talle selgitamis- ja ärakuulamisõigust.

Kristi Nilov peab vajalikuks selgitada, et Õuetuba OÜ on alates 2010. aastast telesaadete tootmisega tegelev äriühing ning otseselt seotud ka "Kodutunde" projektiga. Äriühing omab iseseisvat majandustegevust ja rahalisi vahendeid ettevõtlusest, mida kinnitavad ka avalikult kättesaadavad majandusaasta aruanded. Õuetuba OÜ kui äriühing on koristusteenuse eest maksnud ettevõtte majandustegevusest laekunud rahaliste vahendite arvelt. Kristi Nilov ja Õuetuba OÜ ei ole mitte kunagi ja mingis ulatuses saate "Kodutunne" raames tehtud annetusi ja rahalisi vahendeid kasutanud isiklikes ega äriühingu huvides. Need faktid ja asjaolud on usaldusväärselt kontrollitavad.

Arvestades eeltoodut on põhjendamatud Delfi poolt avaldatud artiklis kontrollimatult avaldatud väited ja spekulatsioonid Kristi Nilovi poolt saate "Kodutunne" raames annetatud rahaliste vahendite kasutamine isiklikes huvides.

Selgituseks, et artiklis viidatakse Facebookis aset leidnud avalikule sõnelusele "Kodutunde" produtsent Kristi Nilovi ja puhastusfirma "Kuldsed Käed" vahel, millest väidetavalt "tuli välja, et Nilov on oma kodupuhastuse arveid tasunud firma arvelt, kuhu kantakse heategijate annetused, mis on mõeldud "Kodutunde" peredele."

Artiklis väidetakse, et "... nüüd on sotsiaalmeedias Facebook tulnud päevavalgele fakt, et heategevusliku saate "Kodutunne" produtsent maksis oma kodukoristuse eest Õuetuba OÜ arvelt, kuhu koonduvad summad, mida televaatajad kannatanutele annetavad."

Facebookis kajastatud vestluse kokkuvõtteks on Delfi märkinud, et: "Õuetuba OÜ on Kristi Nilovi erafirma, kuhu laekuvad "Kodutundele" tehtud telefonikõnede näol tehtud annetused" ja esitatud küsimus: "Kas Kristi Nilovil on õigus maksta selle firma alt oma koduseid olmekulusid?"