Erakonna enda koostatud nimekirjas on esimese naisterahvana märgitud Kadri Simson neljas ja Kerstin-Oudekki Loone üheksas. Kuid nagu teame, otsustab lõpuks Brüsselisse pääsejad nende poolt antud häälte arv, mitte koht nimekirjas. Kuigi partei poolt esimestena paigutatutel on muidugi suurem võimalus valijate tähelepanu püüda.

Praegu vurab Eestimaa teedel Keskerakonna valimisbuss ja Elvas rahvaga kohtumisel olevat keegi Rõngu-kandi potipõllumees Aadu öelnud, et ta veel mõtleb, kas anda oma hääl Kadri või Oudekki poolt. Tänutäheks pingsa mõtlemise eest sai Aadu aga endale hoopiski Savisaare pildiga tikutoosi. Edgar ise jälgis aga toimuvat telki paigutatud suurelt portreefotolt.

Paariaastase vanusevahega Kadri ja Oudekki on mõlemad käinud Tartus nii keskkoolis kui ülikoolis, valdavad hästi väitlemiskunsti ja panevad nii mõnelgi poliitikamehel suu korralikult kinni. Kadril on muidugi suurem poliitiline pagas ja teened oma erakonna ees, kuid konkurent üritab seda korvata väga aktiivse tegutsemisega avalikkuses.

Muide, kes veel ei ole välja uurinud preili Loone omapärast eesnime, siis väidetavalt on see pandud vadja keelejuhi Oudekki Figurova auks, kes omal ajal oli heaks abiliseks keeleteadlasele Paul Aristele.

Nelli muidugi ei karda, et kaks noort naist rahva ees teieteise halvustamiseni langeksid, kuid sookaaslasena soovib ta mõlemale kainet meelt raskes poliitilises konkurentsis.