"Tegelikult veel väga ei olegi. Ühel õhtul siin guugeldasime, et näha, kuidas see üldse välja näeb ja kuidas seda kanda tuleb. Igal juhul on see kõik kokku väga põnev. Vanematega (Rasmuse isa on endine riigikohtunik Märt Rask) rääkisin ka ühel õhtul: mulle tundus, et nad on väga õnnelikud, see ehk tähendabki neile pisut rohkem. Sest minu jaoks on teenetemärk vist hoopis üks tagasiside vorme: tean nüüd kindlalt, et teemad, millega ma tegelen, on ühiskonnale olulised. Koolikiusamisest või lapsele eluterve keskkonna loomisest rääkimine, lahenduste loomine on tähtis teema. On oluline olla tark vanem igas mõttes. Huvitav oleks ka teada, kes selle nominatsiooni taga olid, aga aitäh igal juhul," rääkis Rasmus.

Mitte iga ordenisaaja ei pääse vabariigi aastapäeva pidulikule vastuvõtule, kuid Raskide kohaolu on ka seekord Jõhvis toimuval kätlemisel oodatud.

"Vastuvõtule minemine oli meie jaoks tõesti juba varem kindel, sest La Muu võitis läinud aasta lõpus ettevõtlusauhinna (La Muu OÜ on 2014. aasta ettevõte disaini rakendaja kategoorias) ja nii kuuldavasti on, et laureaadid kutsutakse punasele vaibale," sõnas Rasmus.

Pidurüüd on paaril juba valmis ja kandmist ootamas. "Kleit oli mul juba enne kutset tõesti olemas, nüüd lihtsalt võtangi kapist ja panengi selga ehk taaskasutus minu moodi," ütles Karin. "Pidulik ja eriline on see kleit minu jaoks kindlasti, see kleit meeldib mulle väga ja ka seetõttu, et ta ei vaja lisaks mingeid ehteid. Soengu pidin alguses ise tegema, kuid nüüd küsisin ühe toreda meigikunstniku abi."

Rasmus loodab vastuvõtule minna maksimaalselt pidulikult. "Tahaksime frakki – kui juba, siis juba. Aga mul endal seda pole ja minu pikkuse (Rasmus on 193 cm pikk – P. K.) puhul on selle leidmine pisut keeruline. Aga tegelikult on ju täitsa tore panna midagi nii pidulikku vahel selga. Sest pärast pangast lahkumist kannan isegi ülikonda väga harva, kord-kaks aastas panen selga, näiteks uusaastapeol või viimati vanaema juubelil."