Kogu olukord on tavatu, sest varem ei ole Eesti ühiskonnas kellegi tõus tippu ning vääratused ja kukkumine nii jõuliselt avalikkuse ette jõudnud. Kui välja arvata hiiglaslikku kahjumit kandnud ekspankur Andres Bergmanni juhtum, kelle kunagises Lühikese jala tänava korteris Sildmäe praegu elab.

Eksabikaasa toetab

Meenutuseks. Mai alguses lõhkus üks mõjuvõimsaimaid ärimehi, aastail 1993-94 ka majandusministrina töötanud Sildmäe oma Maseratiga Tallinna vanalinnas kaks autot ja põgenes. Politsei sai ta kätte ning saatis arestimajja välja magama.

Septembri keskpaigas helistas aga Toomas ise pärast abikaasa Ülle (42) ja tütre (10) väidetavat läbipeksmist politseisse ja teatas juhtunust. Kuigi tänaseks on nii mõnigi Toomase kauaaegne sõber, endine ralliäss Raido Rüütel näiteks, ja ka tema psühhoterapeudist eksabikaasa Katrin Saali-Saul (39) avaldanud kindlat veendumust, et Toomas ei ole vägivaldne, lähtub prokuratuur sellistes olukordades möödapääsmatutest toimingutest.

Uurimiseks on alustatud kriminaalasi kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel ning süüdimõistmisel võib süüalust karistada rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega...

Lahutus ukse ees

Usaldusväärsed allikad kinnitavad, et Ülle on alustanud lahutusprotsessi, mille etteotsa on ta rakendanud jõulise advokaadi. Teise versiooni kohaselt soovib hoopis Toomas lahutada, Ülle mitte.

Väidetavalt on paari abielu käärinud tükk aega ning nad elavad juba lahus. Toomas Sildmäe eksabikaasa Katrin Saali-Saul ei oska lahutuse kohta midagi öelda. "Ma ei ole sellega kursis," sõnab ta.

Toomas Sildmäe ei kinnita ega lükka ümber oma alanud lahutusprotsessi. Hulga küsimusi enda ärilise ja eraelulise seisu kohta võtab ta kokku retoorilise vastuküsimusega: "Mida vastaksid, kui samad küsimused küsiks mina sinult?"