"Esmaspäeva õhtul olin Uue Maailma piirkonnas sõitmas, kui mulle tuli ühesuunalisel teel vastu väikeauto. Kuna ta blokkis minu tee täielikult ära, siis vilgutasin talle tuledega, et ta tagasi tõmbaks ja mind läbi laseks. Ta oli keelumärgi alt sisse keeramas. Juht aga tahtis ilmtingimata minust mööda saada ja keeras kõnniteele. Meie pilgud kohtusid ka korraks, aga minu ilusatele žestidele see naine vastama ei kippunud ja liikus julgelt edasi. Nii kui ta minust mööda sai, hakkas ta kiirendama ja sõitis korraliku pauguga otsa kõnnitee ääres parkinud vägagi uuele Toyotale," rääkis Rool Publikule juhtunust.

Rool jättis auto seisma ja abivalmi kodanikuna mõtles, et aitab naisel pabereid vormistada, ent selgus, et selliseid plaane Toyotat ramminud juhil polnudki: "Mõtlesin, et natuke siunan ka keelumärgi pärast, aga tuli välja, et ta ei tahtnud kuidagi seisma jääda. Mõtlesin igaks juhuks talle järgi sõita ja helistasin 110 ka, et Toyota juht hommikul halba üllatust ei saaks."

"Sõitsin naisel mõnda aega järgi ja ta tegi väga kummalisi manöövreid - kihutas üle äärekivide ja vist sai aru ka, et ma jälitan teda. Natuke aega hiljem helistasin igaks juhuks uuesti politseisse, et teada anda, et juht on tõenäoliselt joobes."

Pärast mitut tiiru Uue Maailma tänavatel jäi naine majade vahel seisma ja lootis, et on mingi ime läbi pääsenud. "Ma jätsin ka auto seisma ja kihutasin juhi ukse juurde - tõmbasin tal ukse lahti ja üritasin auto võtmeid kätte saada. Naine natuke puksis, aga kuna ma roolijoodikuid ei salli, siis üritasin ikka kuidagi võtmed enda kätte saada. Küsisin, et miks ta ei peatunud ja kas ta on joonud," kirjeldab Rool olukorda.

"Naine puhkes selle peale nutma ja tunnistas, et on jah korralikult joonud. Auto oli lisaks tolleõhtusele avariile ka varem korralikult ärakraabitud iga külje pealt. Igatahes käskisin tal välja tulla ja jäime politseid ootama. Jällegi ta natuke puksis ja hakkas ära jooksma, aga ma hoidsin teda viisakalt auto kõrval kinni kuni patrulli saabumiseni," räägib Rool, kuidas ta palju ohtlikke olukordi põhjustanud naise lõpuks peatas.

"Ta pakkus mulle korduvalt raha ja väitis, et on vaja helistada ainult tema mehele, kes kõik korda ajab. Raha lubas ta väga lahkelt, aga ma ei võtnud vedu."

"Naine ise oli umbes 30-aastane. Jalad muutusid tal muidugi iga hetkega pehmemaks ja lõpuks ei jõudnud ta politseinikega isegi väga rääkida," kirjeldab Rool, kuidas olukord lõppes ja on veendunud, et naine oli enam kui 1,5-promillises joobes.

Selles olukorras jäi suurimaks kannatajaks Toyota, sest vaikses Uue Maailma asulas, kus palju lapsi ka tänavatel mängimas, oleks olukord võinud võtta sootuks traagilisema pöörde.

Robert Rooli tegu on igati eeskujulik - oleks vaid rohkem tähelepanelikke ja julgeid kodanikke!