Aastaid Heli Krafti nime kandnud Heli Mets kinnitas eksklusiivses vestluses Publikule, et tema ja abikaasa ühine tee jõudis ametliku lahutusega lõpule läinud suvel. Tänasel päeval elavad mõlemad juba oma elu.

"Läksime lahku sõbralikult ja vastastikusel kokkuleppel," sõnas naine, kes kannab nüüd taas oma neiupõlvenime, mis talle nooruses kuulsuse tõi ning millega naise enda sõnul teda siiani näiteks hambaarsti juures kabinetti kutsutakse. "Mul on see nimi juba ajaloo annaalidesse kirjutatud ja peale lahutust tuli mõte, et võtan nime tagasi," põhjendas ta.

Kuigi lahutati juba vaat et aasta tagasi, pole sellest huvitaval kombel seni ajakirjanduses juttu olnud. "Me pole teinud ka erilisi samme selleks, vaid ikka püüdnud elada edasi," märkis ta ja lisas, et lähiringi jaoks pole enam ammu tegu mingi uudisega. "Sügisel olin selleks ise valmis, et mis ma vastan, aga läks rahulikult," tunnistab Mets, kes läinud novembri alguses "Hommik Anuga" saates külas käis. "Me pole enam ka nii avaliku elu tegelased kui aastaid tagasi. Meile oli see hea, saime rahulikult mõelda ja mõista seda olukorda."

"Elu pole meidki säästnud," tunnistas Mets, et lahutus saabus kui paratamatus. "Sellega on raske leppida, aga mõnikord lähevad inimeste teed lahku," teab ta rääkida. Eksabikaasaga suhtleb ta edasi, ent seda peamiselt seoses lastega, keda on Metsal ja Kraftil kokku kolm: poeg Andreas ning tütred Katharina ja Christina. "Nende õnn on kõige tähtsam. Olen väga tänulik, et mu lastel on olnud nii suurepärane isa ja lapsepõlv," ütleb Mets.

Ometi on elukogemus näidanud, et igal lool on mitu otsa ning pikad mõtisklused on eksmissi lahutusele tänaseks vaatama ka veidi uue pilguga: "Kunagi arvasin, et üksi elada on parem, kui suhtes üksi elada. Täna ma nii ei arva. See sõltub ikka mõlemast, et suhe püsiks ja toimiks. Võibolla oleks pidanud tööd tegema rohkem suhte kallal," kõlab ta hääles kerge kahetsusenootki. "Lahku minna on alati ju alati kõige lihtsam! Aga jah – teoorias võid ju olla väga tugev, aga praktikas hakkavad alati emotsioonid suuremat rolli mängima," sõnab ta pehmelt naerdes.

Elukorralduse muutus võtab Metsa hinnangul ennekõige metsikult julgust: "Tuleb suuta oma mugavustsoonist välja tulla ja alustada uut elu lootuses, et see toob parema sisemise tasakaalu."

Lahutusest on küll möödas üksjagu aega, ent uut suhet tema elus praegusel hetkel pole. "Elan üksi. Kolmandaid osapooli pole selles mõttes mängus. Kummalgi pool," ütleb ta. Uued suhted pole ka teema, mida ta kuigi kergekäeliselt võtaks: "Vanusega kaasneb elukogemus, mis teeb suhte osas ettevaatlikumaks. 20ndates ja 30ndates on inimesed altimad teisi oma ellu laskma."

Tuge lahutusest toibumiseks leiab Heli joogast ja spirituaalsusest, mis aitab tal eneses tasakaalu leida. "Elan päev korraga. Lihtne see pole, aga elu läheb edasi," usub ta ning ütleb, et abi pakuvad talle ka kõikvõimalikud artiklid, mis õpetavad, kuidas endas jõudu ja rahulolu leida – näitleks Alkeemia portaali lood. "Elad olevikus ja naudid hetke," õpetab ta omakorda.

Heli Mets ja Gunnar Kraft kohtusid Heli missisügisel, mil nooruke kaunitar oli läinud konsultatsioonifirmasse Mainor sekretärina tööle. Tööpostil õitsele puhkenud armulugu päädis pulmadega, mis peeti 7. septembril 1991 - päeval, mil Venemaa tunnistas Eesti iseseisvust.