Filmitegija Matt Ehlers jalutas kolm aastat tagasi New Yorgi osariigis, Brightonis asuvasse juuksurisalongi, lootes tulla tagasi rohkema kui värske soenguga.
Salongipidaja Chi Wah Soolt on aastate jooksul proovitud lugematutel kordadel mitmete väljaannete poolt saada mingisugustki informatsiooni Rochesteri hotellitoas 1976. aastal toimunud sündmuste kohta, ent tulutult. Sellel aastal saab Ehlers avaldada kaua tehtud kaunikese - dokumentaalfilm Bowie goes to jail (Bowie läheb vangi) on saamas lõppviimistlusi ning jõuab peagi rahva silme ette.

Mis siis tegelikult toimus?

Chi Wan Sood on aastate jooksul tembeldatud nii narkopolitseiks kui kitupunniks. "Kõigil on toimunust valearusaam. Nad võivad arvata, mida tahavad - mina tean, et olen süütu," rääkis Soo Rochesteri ajakirjanikule päevi pärast arreteerimist. Vahistatute advokaadid soovitasid edaspidi igasuguseid kommentaare vältida ja nii ka tehti - järgnes 40 aastat vaikust. Pärast pooltteist aastat juuksuritoolis istumist ja Soo usalduse nimel võitlemist avas naine lõpuks suu. Kahetunnise intervjuu ajal avaldusid tema erksad mälestused ja särav iseloom: tekkis tunne, nagu David Bowie esimene ja viimane kontsert Rochesteris oleks toimunud eelmisel ööl.

Hiinas sündinud Soo kolis perega Ameerikasse 11-aastaselt. Keele sai ta selgeks, kuulates lääne muusikalemmikuid. Kuuldes, et David Bowie annab peagi uues kodulinnas kontserdi, ei kavatsenud neiu sellest ilma jääda.
Tüdrukutekamp sättis end sisse võimalikult lava lähedale. Kontserdi lõpusirgel jäid Soo pikad mustad juuksed tantsuhoos kellegi teise külge kinni. Võib-olla köitis just see kähmlus rokkstaari tähelepanu, aga igal juhul oli show järel tüdruku peos sedel, millel seisis: "Kohtume peol. David".

Parim pidu Rochesteri ajaloos

Järelpeo järelpidu leidis aset Bowie hotellisviidis. Lisaks kutsutud külalistele liitusid nende teadmata kaks tundmatut noort neiut - salapolitseinikku. Et tegemist oli popikooni elu narkootikumidest immitseva peatükiga, oli politseini jõudnud vihje kokaiinilaadungist staari hotellitoas. Politseinikuprouad luurasid stetoskoopide abil seina taga ning ootasid vahistamiseks piisavaid niidiotsi.
Kokaiini Bowie saatjaskonnal polnud, küll aga leidus toas marihuaanat, millest kamba vahistamiseks piisas. Pauguga lahti lennanud uks lõi Bowie selili ning Soo sõnul sai tõeline õudusunenägu alguse.

Bowie, tema ihukaitsja, Soo ja Iggy Pop pääsesid süüdistustest õige pea, kuid nende mainel oli plekk küljes. Ehk tõigi too sündmus väikse lapse isa David Bowie maa peale ja aitas panna meeletule seitsmekümnendate narkolembusele punkti?

Paar trehvas viimast korda kohtupingis. Soo ei tea tänaseni, kas Bowie lugu "China girl" võib olla temast kirjutatud.