Pahased lapsevanemad jagasid oma nördimust sotsiaalmeedias. Nimelt oli lapsevanematele jäänud mulje, et Taukar lubas lastele pärast kontserti autogramme jagada ning nendega piltidel poseerida.

Ilmselt ei teadnud lapsevanemad tõika, et korraldajatel oli pärast kontserdi lõppu napid kaks tundi, et saal vabastada ning korrastada, et sinna saaks sisse tulla käsipallivõistlus.

Ürituse korraldaja Kerli Dello sõnas Publikule antud intervjuus, et laste pisaratega lõppenud olukorra tingis tema ja Karl-Erik Taukari mänedžeri vaheline kommunikatsioonihäire. "Mina sain aru, et Karl-Erik Taukar viib pärast kontserti pilli ära, puhkab tagaruumis ning tuleb siis autogramme andma," rääkis Dello. Samuti vahendab Dello Karl-Erik Taukari mänedžerina septembrikuus tööd alustanud Veroonika Veri sõnu, milles väidab Veri, et sellist kokkulepet, et antakse autogramme, pole kunagi olnud.

"Mulle olid managerilt selged juhised autogramme mitte jagama jääda, kuna saal tuli pärast kontserti kiiresti ümber kujundada käsipallimänguks ning rahvas ruttu välja saada," sõnas Karl-Erik Taukar Publikule. "Ainus asi, mis mina lava kõrval olevatele fännidele jõudsin öelda, oli, et läheme puhkama," sõnas Karl-Erik ja lisas, et läksid bändikaaslastega lavalt otse puhkeruumi. Samuti lükkas ta ümber kuulujutu, justkui olnuks välja antud lubadus autogramme jagada: "Kuulsin hiljem, et keegi rahvast oli ikkagi hõiganud, et Karl-Erik tuleb tagasi autogramme andma. Sel lubadusel polnud alust."

Dello sõnul teadis ka mänedžer Veri, et pärast kontserti tuleb kiirelt saal vabastada ning seal Dello sõnul arusaamatus tekkiski. Korraldaja sai aru, et autogramme antakse, aga mänedžeri otsus oli kas anda kõikidele või üldse mitte. "Ilmselt tema tegi järelduse, et ei saagi autogramme anda," ütles Dello ja lisas, et Taukar ei oleks jõudnud neid autogramme saalis ära anda. "Seda ma üldse ei mõelnud, et ta üldse neid ei annagi, ma ei teadnud seda. Teadsin, et ta puhkab natuke ja tuleb tagasi. See pole Taukari süü, vaid minu ja mänedžeri vaheline kommunikatsioonihäire," tõdes Dello veelkord. Dello ütles, et oli ka postituse kirjutanud lapsevanemaga kontaktis ning tänaseks on kõnealune kirjutis veebiavarustest kadunud.

"Ma olen võimalusel alati fännidele autogramme ja pilte jaganud, tihti on autogrammitunnid kujunenud isegi pikemaks kui kontsert ise," tõdeb muusik ja lisab, et kui on seda lubanud, on ka 100% teinud. "Põlvas veedetud isadepäevale tagasi vaadates on mul siiralt kahju, et noored kuulajad ja nende vanemad asjatult ootama jäid. See ei ole emotsioon, mida tahtsime kontserdiga tekitada," lausus Karl-Erik Taukar tekkinud segaduse kohta.

Miks aga tekib olukord, mil kontserdi külastajad ootavad artistilt autogrammitundi, ent jäävad pika ninaga? "Publik peab arvestama, et kontserdi järel ei pruugi artistidel alati olla võimalik pilte või autogramme jagada. Usun, et põhjused on reeglina seotud kiire ajagraafikuga," selgitas laulja Publikule.

Pärnumaa lapsed jäid samuti nukralt oma iidolile järele vaatama

Küll aga ei ole Põlvas juhtunu Taukari autogrammide mittejagamise näol Publiku andmetel sugugi mitte esma- ega erakordne. 10. juunil toimus Pärnu maakonnas Sauga valla suvepäev, kus astus üles ka Karl-Erik Taukar koos bändiga. Valla humanitaarnõunik Ave Grenberg kinnitas Publikuni jõudnud kuuldusi, et artist kihutas ka tol korral kohe pärast kontserti ära. "Esines ära, ei andnud lastele autogramme ja oligi kõik," võttis Grenberg juhtumi konkreetselt kokku. Aasta varem esines valla suvepäeval Koit Toome, kellega oli Grenbergi sõnul hoopis vastupidine kogemus.

"Koit Toome oli äärmiselt meeldiv, suhtles, jagas autogramme, lasi pildistada ja jättis väga sümpaatse mulje ja oli väga sõbralik. Taukar seda ei olnud," jätkas Grenberg.

Nimelt esines Taukar Sauga valla suvepäeval ära ja lahkus lavalt juba ootavasse autosse ning sõideti kiirelt minema. "Lapsed jäid kurvalt ürituse platsile ootama," tõdes Grenberg. "Ma ütlesin, et see pole ilus ja selle 10 minutit oleks võinud ikkagi leida," sõnas Grenberg.

Kui Grenberg toona veel mänedžeritööd teinud Brait Pilvikuga sel teemal ka vestles, ütles too, et Taukar lahkus tervislikel põhjustel. Karl-Erik Taukari sõnul ootas neid ees järgmine kontsert. 10. juunil mängis Karl-Erik Taukari ansambel nii Sauga valla suvepäeval kui ka Kuressaare Kuursaalis.

Pilviku sõnul oli siiski kontserdikorraldajal teada, et sõidetakse järgmisele esinemisele. "See, et meid ootas ees järgmine kontsert, oli avalik info ja korraldaja teadis sellest," sõnas Pilvik Publikule selgituseks. See, et vabanduseks toodi artisti tervislikud põhjused, oli omavaheline möödarääkimine, tõdes Pilvik.

"Sauga vallas rääkisin lavalt publikule enne kontserdi viimast lugu, et mind ootab sel samal õhtul ees ka kontsert Kuressaares ning autogramme ja pilte kahjuks jagada ei jõua," meenutas artist poole aasta tagust kontserti. Tema sõnul võttis publik seda mõistvalt. "Astusin lavalt otse autosse ja startisin sadama poole. Ürituse korraldajal meiega autogrammide osas kokkulepet ei olnud," täiendas ta.

"Kurb küll, aga lapsed olid ikkagi ootuses, et nad saavad Taukarilt autogramme. Tõesti, mõni laps hakkas lausa nutma. Lepingus ei olnud kohta, et ta peab autogramme jagama, aga ma ei tulnud selle pealegi, järgmine kord olen targem," sõnas valla humanitaarnõunik Grenberg, et toetus vaid eelnevatele positiivsetele kogemustele staaridega, kes on oma väikeste fännide jaoks aega leidnud.

"Ma eeldasin eelneva staaride käitumise puhul, et toimub samamoodi autogrammide jagamine pärast esinemist. Ma ei osanud selle peale tullagi, mul oli lihtsalt hea kogemus Koit Toomega," lõpetas Grenberg.