Kõigi nende rõõmuks, kes päikest ja palavust ei salli, kuulutab Finntroll aga välja sügistalvise Euroopa tuuri, kus peaesinejate kõrval möllavad laval Samael Šveitsist, Rotting Christ Kreekast, Metsatöll Eestist ja Nothnegal Maldiividelt.

Neile, kellele tundub üllatav seik, et mitte kõik esinejad pole pagan-metal-vallast, selgitab tagamaid Finntrolli laulja Vreth: “Finntroll pole kunagi püüdnud olla osa mõnest konkreetsest kildkonnast. Lahterdada meid lihtsalt pagan-metaliks oleks täiesti vale eelkõige meie mitmesuguste muude mõjutuste tõttu. Põhimõtteliselt on Finntroll black-metal-bänd, mida mõjutab kõik, mis meile inspiratsiooni annab.”

Just selline suhtumine sobib ideaalselt ka Samaelile ja Rotting Christile, kes mõlemad on kuulsad ühtviisi nii reeglite rikkumise kui samas ka metalile truuks jäämise poolest.

26. novembrist 19. detsembrini kestev ringreis paneb kõik bändid tõsiselt proovile – tuuripäevikus pole ette nähtud ühtki puhkepäeva. 24-st kontserdist üheksa toimuvad Saksamaal, aga oma osa saavad ka Belgia, Holland, Tšehhi, Ungari, Sloveenia, Itaalia, Austria, Šveits, Prantsusmaa ja Hispaania.

Eestisse tuur paraku ei jõua. Lähim võimalus Metsatöllu kodusel laval näha on aga Hard Rock Laagris juba sel laupäeval, 3. juulil kell 22.