2010. aastal lahvatas skandaal, kui ta rääkis meeste tervise teemalisel konverentsil, et naised elavad valesti, kui alles neljakümneselt lapsi tegema hakkavad. "40 on utreeritud, aga kui te 30-selt hakkate endale meest otsima, siis te muidugi ei leia - see rong on lootusetult läinud," vahendas Mäggi sõnu toona Postimehe portaal Sõbranna.

Ekspressi ajakirjanikud Krister Kivi ja Kadri Kõusaar uurisid, miks Mäggi nii rääkis.

Kivi: Sa ütled, et naised elavad oma elu valesti. Mismoodi nad peaks elama, et elada oma elu hästi? Sa justkui annaks mõista, et on viga, et nad käivad ülikoolis...

Mäggi: Ei, seda ma ei öelnud. Lihtsalt, kui neljakümneselt hakkab naine meest otsima, siis talle, juba väga targale ja haritud naisele, meest enam ei leidu.

Kõusaar: Aga miks sa arvad, et nad neljakümneselt hakkavad otsima? Ma arvan, et kõik hakkavad otsima siis, kui hormoonid tärkavad. Esimese suhtega ei pea abielluma ju lihtsalt, hakkama lapsi saama. Ma arvan, et kõik otsivad kogu aeg.

Mäggi: Jah, nõus. Mina ütlesin lihtsalt, et õues vihma sajab ja on oht saada märjaks, kui sobivate riieteta välja minna. Noor naine on atraktiivne, kihvt, läheb vanematele meestele peale. See on ju uuringutega ära tõestatud, et naistel on väga palju eeli­seid kuni vanuseni 30 ja meestel on eeliseid vanuses 30–55. Ja siis, kuskil 55aastaselt, saabub tasakaal.

Pikemalt saab mõttevahetust lugeda SIIT.

Eile ärritas Mäggi paljusid inimesi oma nägemusega sünnitamise tingimustest. "Aktuaalses kaameras" võttis ta sõna Valga ja Põlva sünnitusosakonna sulgemise teemal. "Esimene oluline asi on see, et kuni kolmapäeva õhtuni ei olnud mul aimugi, et pean sellele küsimusele vastama. Aga kui tõsiselt mõtlen, siis selle töö käigus ma sain aru, et Valgas saab sünnitada rahulikult edasi, Eestis saab sünnitada ka põllu peal. 11 inimest Eestis sünnitab autos, selliseid asju juhtub kogu aeg. Valgas ja Põlvas on tingimused väga head ka pärast seda, kui valdav osa sünnitajaid hakkavad seda tegema Tartus, kus on ideaalsed tingimused olemas."

Ettepaneku riigihalduse ministriks hakata tegi Mäggile peaminister Jüri Ratas. Ta põhjendas, et pidas silmas Mäggi mitmekülgset juhtimiskogemust, head sotsiaalset tunnetust ja laialdast ühiskondlikku tegevust. "