Mida Anu on oma abielu kohta varem öelnud?

Aastal 2008. rääkis Anu Saagim ajakirjas Naised järgmist:
"Jah, kaks esimest olid mõistuseabielud. Üks Soome, et Eestist ära saada, ja teine selleks, et mind Soomest välja ei saadetaks. Pärast esimest kiiret lahutust abiellusin Rootsi (avantürist Carl Danhammeriga - toim.). Kolmas kord mul lihtsalt vedas - mu praegune abikaasa Ristomatti on kunstiinimene, hoopis teistsugune juba oma mõttemaailma ja tausta poolest. Ning Ristomatti taluvuspiir on õnneks tuntavalt kõrgem kui tavakodanikel - tema perest on kogu elu kirjutatud. Usun, et ei ole olemas asju, mida Ristomatti poleks ühte naist tegemas näinud - tal oli meeletult hull ema (tekstiilikunstnik Armi Ratia oli Soome tuntuima rõivafirma Marimekko OÜ looja - toim.). Me ei kohtunud, sest ta oli juba surnud, kui Ristomattiga tutvusin. Vahel tundub, et ma ei küüni oma tempudega talle ligilähedalegi. (Naerab.) Usun, et ma ei olekski võinud leida ideaalsemat meest kui Ristomatti. Üllatun siiski vahel, kui ta mu ekstravagantsuste peale solvub - Ristomatti võtab ikka veel kõmulehti liiga isiklikult. Tõsi, iga aastaga vähem. Minagi olen solvunud ja mingil hetkel ka nutnud. Nüüd nutan kurbusest, pettumusest ja vahel ka siis, kui meil on abikaasaga riid olnud - ta oskab mõnikord salvav olla."

Ajakirjas Eesti Naine pihtis Anu, et "Ristomatti õpetas mind olema itseriitoinen (inimene, kes saab suurepäraselt iseendaga hakkama) ja kui oled tark, siis tuled abieluvälisest ihastumisest (hullumeelsest armumisest) välja ja lähed vanasse jõesängi suure kergendusega tagasi."

Juba aastal 2008. rääkis Anu, et Ristomattiga elatakse eraldi kuude kaupa, viimast uut aastatki ei võetud vastu koos. "Ristomatti oli solvunud. Ütles, et meie kooselu on kaotanud mõtte, ja kui nii oleks jätkunud, oleks tema lahku läinud. Jumal tänatud, et lahutamine kogu oma paberimajandusega on nii keeruline!"

Iltalehtile antud intervjuus tunnistas Anu Saagim, et on petnud abikaasa Ristomatti Ratiat teiste meestega "Mul on olnud kiindumusi ja ka kõrvalehüppeid. Need on kõik olnud lühiajalised," kommenteeris Saagim. "Kui need olnuks tõsisemad armumised, oleksime abikaasaga lahku läinud. Siis ma oleks läinud Ristomatti juurde ja teinud ettepaneku abielu lahutada, sest olen kõrvuni armunud. Ma usun, et tema oleks samamoodi käitunud," lisas ta. "Mulle meeldib, kui mind kummardatakse. Seepärast pooldangi, et pikaajalises suhtes võtavad osapooled korra aastas omale puhkuse. Sealt saab uut energiat." Saagim rääkis Iltalehtile, et abielu Soome mehega püsib kenasti ka distantsilt, kuigi tihti ei jõua paar kohtuda isegi nädalavahetusel. "Meie suhtes on veel palju armastust, seksi ja äri. Kumbki ei soovi oma karjäärist loobuda. Oleme selles mõttes jäärapäised ja tugevad inimesed," leidis ta.