"Pirital asutati mikroriik, mis tegi ÜRO-le taotluse tunnustada oma suveräänsust. Üha rohkem eestlasi usub, et Eesti riik, pangad ja kohtutäiturid on fiktsioon, mille ees kohustusi ei pea täitma. Sellist nägemust kannab Strawmani teooria, mille maaletoojad on salapärane abielupaar Argo ja Evelin, kelle tuules pommitavad kümned inimesed ametivõime kummaliste, kümnetesse miljonitesse ulatuvate nõudekirjadega," seisab saate sissejuhatuses.

"Kõlab uskumatult, aga Eestis on inimesi, kes sarnaseid vaateid jagavad. Neist ilmselt tuntuim on lauljatar Nancy, kes allkirjastas oma dokumendid just vastavalt neile juhistele, lisades allkirja ette sõnad "ilma oma õigusi loovutamata", mis vabastab väidetavalt riigi orjusest," selgub "Pealtnägija" loost.

Kas Nancy Himma probleemid pangalaenuga, mis täna meediaskandaaliga päädis, saidki alguse mitte maksejõuetusest, vaid hoopis veendumusest, et pangale ei ole tarvis laenu tagasi maksta?

Enne "Pealtnägijat" tegi Nancy'ga aga intervjuu ka Eesti Päevalehe laupäevaleht LP, kus lauljatar oma vaateid ka lähemalt lahkas. Loe kogu intervjuud SIIT.

"Elumuutused ei anna endast märku üksnes toidusedelis, pikemalt Nancy'ga vesteldes torkab kõrva, et teisedki tema seisukohad on alternatiivsed. Jutuga poliitika juurde jõudes sahmab laulja üsna äkiliselt: ta ei soovi, et keegi teda esindaks. Valimas ta ei käi või kui käib, siis kirjutab sedelile, et ei loovuta oma õigusi mitte kellelegi," seisab lehes.

""Ma reserveerin endale kõik õigused ehk mina ainuisikuliselt otsustan kõige üle, mis minuga toimub,” sõnab ta," vahendab leht lauljatari sõnu ning seostab ta ka "Pealtnägijas" näidatud nimestega.

"Selle lause järgi saame aimu, et Nancy jagab seisukohti salapärase inimrühmaga, kelle tegemisi on portreteeritud Eesti Ekspressis (viimati 04.03). Muu hulgas kuulutasid nad pankadele sõja ja kutsusid üles pangalaene kustutama. Nad avaldasid lehtedes kuulutusi sisuga, et nad on elus inimesed. (Teatavasti on meie nimi sünnitunnistusel kirjas suurte algustähtedega, hauaplaadil aga trükitähtedega. Mida tähendab siis see, et pangakaartidel, lennupiletitel ja kõigis ametlikes dokumentides on need samuti trükitähtedega?)," tutvustatakse LPs seltskonna vaateid.

Nancy'ni olevat niisugune "minust kõrgemal seisvat ei ole" eluvaade jõudnud eri kanaleid pidi täpselt siis, kui oli vaja. "Asjadega on ikka nii, et kui loed raamatust mingit peatükki, siis pöörad ühtedele asjadele tähelepanu. Aga kui loed sedasama tükk aega hiljem, siis jäävad teised asjad kõrvu kõlama – täpselt see, mida teil tol hetkel elus vaja on," rääkis ta toona.