"Olen perede suhtes väga valiv," räägib Meelis Pai, kes tõupuhtaid Tiibeti mastifi koerakutsikaid müüb.

Kutsikate praegune peremees sorteerib uusi omanikke läbi tiheda sõela: "Uurin, kus uued koeraomanikud elavad, millised on nende elamistingimused. Kas elatakse majas või korteris. Kas majal on aed, kas koera plaanitakse hoida vabalt. Kõige tähtsam küsimus on: "Millise eesmärgiga uus pereliige oma koju võetakse?" Mõne ostjaga olen kohe pärast esimest telefonikõne suhtluse katkestanud."

"Tiibetlane on omapärase iseloomuga ning ta on nõudlik. Ta ei ole koer, kes lapsega iga päev palliviskamist mängiks," lisab mees.

Koerte uude koju ärasaatmine on emotsionaalselt raske: "Me ei saada kõiki kutsikaid uutesse kodudesse korraga. Tahan, et minu lapsed (11aastane Gulliver ja 15aastane Kristofer -toim.) näeksid, kui imeline on elu ning kui tähtis on kutsikatega tegelemine, nendest hoolimine."

Meelise poegadel Gulliveril ja Kristoferil on kutsikatega eriline side, sest siia ilma sündinud koerapojad võtsid vastu just nemad. "Kui emane koer (Jennifer -toim.) sünnitama hakkas, ei olnud mitte kedagi kodus peale poiste." Sünnituse vastuvõtmisel tuli ette ka komplikatsioone. "Ühte kutsikat pidi elustama. Nad said koos koeraemaga sellega sellega suurepäraselt hakkama, kõrvalt juhendas neid telefoni teel loomaarst. Kõik sündinud pojad jäid ellu - see oli eriline asi," meenutab Pai.

"Pisaraid on ka valatud, kuid pojad on koerte ärasaatmiseks hästi ette valmistatud," lisab ta.

Uute koeraomanikega suhtleb Pai tihedalt: "Ühele peremehele helistasin iga päev ning uurisin ega ta ostus ringi pole mõelnud. Oleme koeri ka külastamas käinud. Nad olid oma uute kodude ja lõhnadega kenasti harjunud."

Tõupuhta Tiibeti mastifi hind jääb hinnavahemikku 800 kuni 1200 eurot. Meelise sõnul ei ole ta sellist hinda veel uutelt omanikelt küsinud. "Minu jaoks on määrav perekond, mitte hind," kinnitab mees.

Kutsikatega saad tutvuda Meelis Pai Facebooki leheküljel!