Wikipedia on nn. avatud entsüklopeedia, kuhu saavad teha muudatusi mitte üksnes registreerunud kasutajad, vaid sisuliselt kõik internetis möllavad inimesed. Neid muutusi haldab siiski teatud toimetajate kolleegium. Kui aga vihavaenlane leitakse just toimetajate hulgast, siis on küsimus juba keerulisem.

Sanderi sõnul on teda sihikule võtnud keegi David Conway, kes oma kasutajasaidil tutvustab ennast kui juudi rahvusest kommunisti ja Nõukogude Liidu suurt sõpra.

"Paar nädalat tagasi hakkas see inimene minu saiti kohitsema - faktid hakkasid kaduma, iga väite vastu esitati proteste," räägib Sander Publikule. "Ta ei räägi muidugi eesti keelt, ja seetõttu peab kõike Eesti meedia poolt avaldatut täielikuks mõttetuseks. Siis hakkas ta taotlema, et minust rääkivad leheküljed üldse kinni pandaks. Tal õnnestuski näiteks minu orkestri, Swing Swindlersi, Wikipedia lehekülje sulgemine. Ja nüüd on ta minu lehekülje kallal, nõudes et see kustutataks. Suur-Vene sõbrana ta ilmselt üldse paneks Eesti riigi kinni."

Sander ei oska öelda, miks üks Inglismaal elav vanamees peaks tema vastu sellist ristisõda pidama. "Ilmselt on siin tegu ikka poliitiliste põhjustega - eks ta on näinud minu pilti natsimundris, millega ma paar filmirolli olen loonud," arvab ta. "Vast lisandub ka isiklik vimm või kadedus. Onu on ise olnud harrastusmuusik, aga mitte midagi erilist saavutanud. Äkki ta lihtsalt ei talu, et keegi teine saab hakkama? Veidral kombel on tema hävitustöö ohvriks just minu Inglismaal välja antud plaatide ja Inglismaal tehtud etenduste positiivne kriitika."

Sander lisab, et õnneks valitseb Wikipedias siiski teatud demokraatia, mistõttu teised toimetajad on David Conwayle, kes tegutseb kasutajanime "Smearus" all, siiski vastu astunud; kuid avaldab imestust, et selllisel platformil siiski on võimalik oma isiklike eelistuste või antipaatiate põhjal avalikku informatsiooni kontrollida ja väärata.

"Olen praegu arutamas, kuidas Conway juriidilisele vastutusele võtta, aga ma ei tea täpselt, kuidas seda teha," ütleb Sander. "Hetkel olen USAs oma uue näidendi proovides; kui tagasi tulen, siis annan vastutuld!"

Mart Sanderi fännklubi liikmed, kes üritavad tema biograafilisi fakte regulaarselt õigeks seada, on Facebookis juba arutanud, kas peaks ka David Conway Wikipedia leheküljele vasturünnaku korraldama ja seal vallatult trollima.