Rothschildt’id on viimasel kahel sajandil kuulunud maailma kõige jõukamate inimeste hulka ning ka sir Oliveri varandust hinnatakse miljardites dollarites. Ta on aktiivne muusika- ja filmiprodutsent, kelle rahasid võib leida maailma suurimate artistide ja kassahittide (nagu „Avatar  - toim.) tagant.

Publikule on teada, et sir Oliver lustis menuka ööklubi „Deja Vu“ sünnipäeval ning leidis järgmisel hommikul aega külastada Toompea lossi ja mõningaid kohalikke vaatamisväärsusi. Fotokaamera pilgu ette jäi ta ka Mart Sanderi kunstigaleriis „Galerii“, kus ta eesti ja baltisaksa kunsti imetles ning kuuldavasti ka sisseostu sooritas.

Fotol ulatab Mart Sander talle oma inglisekeelse raamatu, mille iga ostja kuuldavasti kauba peale saab.

Soetas Konrad Mägi maali?

Mida maailma üks rikkamaid mehi Sanderi Galeriist ostis? Galerii omanik ei soovi konfidentsiaalsust rikkuda:

„Kuna sir Oliver võib endale lubada kõike, mida maailma kunstiturg pakub, on teda raske üllatada. Esitlesin talle baltisaksa ja Eestist pärit vene kunsti. Mõned sellised kunstnikud nagu Klever ja Bochmann armastasid maalida väikesi olustiku- ja maastikuvaateid, mida ma naljatledes kutsungi „miljonäride postkaartideks“. Selliseid on meil praegu väljapanekus päris mitu ja välismaalastele meeldivad eelkõige just sellised – nende transportimisega ei ole vaja vaeva näha."

Sander ütleb, et muu info osas aga kehtib kliendi konfidentsiaalsus. "Näiteks hiljuti kohtasin inimest, kes ostis ühelt kohalikult oksjonilt eesti kunstniku maali, mille korraldav oksjonimaja oli ostnud minu galeriist. Tahtsin hirmsal moel talle öelda: kallis inimene, oleksid sa õigeaegselt tulnud minu poekesse, oleksid selle maali saanud kaks korda odavamalt! Aga eetika keelab seda teha.“

Sir Oliver kaaskonda kuulus mitmete huvitavate eesti inimeste kõrval ka Venemaal ülimalt armastatud näitleja ja kaskadöör, kultusseriaali „Brigada“ produtsent Aleksandr Inshakov. Kuna Sanderi galerii sissepääs Sakala tänaval on ühendatud ühe vene kosmeetikafirmaga, siis tekitas tema ilmumine galerii pinnale tõelist furoori ja hüsteeriat daamide seas.

Teadjamad juhivad tähelepanu, et Galerii seinal rippunud väiksemõõduline Konrad Mäe “Norra maastik” on pärast rahagigandi külaskäiku seinalt kadunud. 

Konrad Mägi