Taimo Toomast on mees, kellesse Vilja Savisaar lootusetult armus ja täna on nad olnud viis kuud abielus. Publik uuris Mart Sanderilt, kes tunneb Toomastit juba aastaid, millise mehega on tegu.

"Tunnen Taimot aastast 1983. Astusin siis 15aastasena Georg Otsa nimelisse muusikakooli. Taimo oli lõpuklassis, üle kooli mees. Mina ei julgenud kunagi temaga rääkida, ta tundus teiste nolkide kõrval nii täiskasvanud ja võimas."

Väga asjalik romantik

Sander meenutab, et ta kadestas Toomasti häält. "Tahtsin täpselt samamoodi laulda. Suhtlema hakkasime alles hiljem, kui tema oli juba konservatooriumis ja mina töötasin Estonia ooperikooris. Ta on just selline, nagu ta tundub – samas väga asjalik, samas romantik. Sageli peetakse tema käitumist teeskluseks või rolliks, aga tegelikult Taimo on oma emotsioonide avaldamisel lihtsalt julgem, kui tavaline Eesti mees. Eks Hispaanias elatud aastad on teda õpetanud ennast avama."

"Pean Taimot mitte üksnes suurepäraseks lauljaks, vaid ka väga vaimukaks näitlejaks. Ega ta muidu ei oleks saksakeelse maailma lavadel läbi löönud – seal on nõudmised väga karmid," teab Sander.

Ta räägib, et Taimol algas Eestis karjäär väga lubavalt, aga ligi 20 välismaal tegutsetud aasta jooksul on ta Eestis teenimatult unustusse vajunud ja paljude jaoks ongi ta ainult „Vilja Savisaare uus mees“.

Uus Georg Ots?

Mart usub, et Taimo oleks pidanud tegema nagu kõik välismaal läbi löönud eestlased: pidevalt kodumaal oma saavutusi promoma.

"Ta oleks võinud endast teha samasuguse eksklusiivse kaubamärgi nagu Anneli Peebo. Aga ta ei tegelenud agressiivse lobitööga ja seetõttu on ta isegi muusikasõprade maailmas pisut tundmatu, samas kui Peebo nime teavad nii lüpsjad kui ehitajad."

Mart on öelnud, et Taimo Toomast võinuks olla meie uus Georg Ots. "Kui meil see Otsa-vaimustuse uus laine algas, oli Taimo kahjuks alles välismaal. Muidu oletan kindlalt, et kõik suuremad Otsa-rollid oleksid vabalt võinud temale minna ning temast superstaari teha. Aga ta on alles elujõus artist ja küll ta jõuab!"