Mart Normeti ülesandeks oli galal üle anda parima komöödia auhind ning mees tõdes hommikuses vestluses Urmas Väinoga, et häid kandidaate oli antud kategoorias tõesti palju. “Julgen isegi öelda, et see komöödia valdkond oligi üks kõige rohkem pulbitsev. Üllatav on muide see, et naljad reisivad tõesti päris hästi ka riikide vahel — ei ole nii, et inglise huumor on ainult see, millest inimesed aru saavad. Võib-olla on väike tõrge selle keele koha pealt, sest huumoris on need keelenüansid sageli väga olulised, kuid ka näiteks lätlaste nali võib väga hea olla. Kui teemad on sellised, millega saab samastuda ja naljad head, siis pole tegelikult mingisugust vahet,” rääkis ta.

“Naljad peegeldavad alati seda aega ja ruumi, kus me oleme. Kui vaadata tagasi ajas, siis see huumor on tõesti nii muutunud. Võib-olla Monty Python on üks erandeid, sest nad tegid justkui omal ajal ära kõik need naljad, mida me praegu tahaksime teha, Nad olid nii kartmatud ja nad läksid üle piiride ja tegid seda maitsekalt,” tõi Normet briti legendaarse komöödiagrupi näiteks.

Monty Pythoni legendi John Cleese’i austati Rose d’Ore galal elutööauhinnaga tema silmapaistva panuse eest meelelahutustööstusesse ning ERR-i rahval õnnestus koomikuga ka paar sõna juttu ajada. “Selle pildi sünd oli üpris huvitav. Cleese saabus sinna üritusele üsna varakult ja Anu märkas teda,” seletas Normet. Mehed küll esialgu kõhklesid, kuid tänu Välba julgele pealehakkamisele said eestlased legendaarse naljamehega juttu ajada. “Tuleb usaldada Anu, muidu me ilmselt polekski enam löögile saanud. Anu ja Marko olid ühed esimesed, kes said umbes viis minutit Cleese’iga rahulikult vestelda,” nentis Normet.