Mõisa pidamist Helme endale üle jõu käivaks ei pea, kuid mitte seetõttu, et tal oleks väga palju rasket raha või aega pidevaks tegelemiseks, vaid hoopis seetõttu, et läheneb asjale teistmoodi. "Kui kõike teha, nagu eurodirektiivid ette näevad, siis muidugi käiks üle jõu. Aga kui teha mõistusega, mitte direktiivide järgi, siis ei käi," annab ta nõu ning lisab, et oma mõisaga tal äri ajamise plaane pole. "Ma olen härra, senjöör, mitte ärimees. Selliseid senjööre nagu mina ei ole Eestis palju!"

Maailmavaateliseks läheb vestlus aga praktiliselt kohe ning küsimusele, millal maailm viimati hea oli, annab Helme väga kukalt kratsima paneva vastuse: "Mina ütleksin, et hea maailm oli kuni Esimese maailmasõjani. Loomulikult, kah oma probleemidega. Me ei saa rääkida teatud tehnoloogiatest ning meditsiinilistest ja teaduslikest võimetest, mis on nüüdseks ka kõige lihtsamate inimeste elukvaliteeti oluliselt parandanud. Aga see oli töökas, usklik maailm. See oli moraalne, kindla koordinaadistikuga maailm. See maailm hävitati Esimeses maailmasõjas!"

"Me tahaksime, et Eesti oleks mõnusalt kodune riik, eesti rahva kodu. Aga näeme, kuidas seda kodu tahetakse ära solkida," jätkab ta. "Hävitatakse moraali. Hävitatakse kindlat vundamenti, mille peal on ühiskonnad aastatuhandeid püsinud. Kui me laseme sisse tuhandeid ja tuhandeid immigrante, siis see lõhestab ühiskonda, toob tänavatele ja kodudesse konfliktid, mida ei ole siia vaja," leitab Helme.