"No nüüd on nad saanud olulisemaks. Sest, et see on jälle kuidagi müstilisel kombel, imelisel kombel - mitte üldse liialdatult, vaid tõesti imelisel kombel - jälle meile kuidagi lähedal, see Kuldgloobus ja ka Oscarid, mis kolm aastat tagasi oleks tundunud utoopilisena. Muidugi on see oluline sellepärast, et Eesti film saab tähelepanu, juba teist aastat järjest. Ja eelkõige on see minu jaoks praegusel hetkel oluline, sest mul avaneb võimalus minna sinna Kuldgloobuste galale," rääkis ta ajakirjanik Anna Gavronskile.

Nii suurt menu ta filmile oodata ei oleks osanud. "Oi ei. Loomulikult, isegi seda mõtet ei tulnud pähe. Esiteks ei olnud "Mandariinide” edu veel siis olnud. Meie olime võtetel vist. Nii et kõike seda ei olnud üldse veel sündinud ega juhtunud, seega sellist mõtetki ei tekkinud, et see jõuaks nii kõrgele tasemele. Ise selle sees olles on tegelikult väga keeruline objektiivselt hinnata, kas see on hea film, kas see on väärt film. No küllap ta siis on. Usume seda siis. Seda on hea lihtne uskuda. Kui nad ütlevad, et on, siis on."

Galalt ootab Avandi ülevaid tundeid. "Ootan hetki, mil mul jääb karp lahti või vahin nagu 3-aastane poiss siia ja sinna," sõnab ta ja lisab, et tema jaoks saab see olema esimene kord USAs viibida.

Pidupäeval plaanib Avandi kanda sama smokingut, mille ta endale sai, kui 2010. aastal Tallinnas toimunud Euroopa Filmiauhindade galal õhtujuhiks oli. "See oli ilus smoking ja ilmselt võtan selle kaasa, sest mul endal pole ühtegi teist," sõnas ta.