"Minu jaoks on see ootamatu, sest rääkisin temaga viimati pikemalt paar kuud tagasi ja siis oli olukord väga lootustandev," sõnas Avandi Publikule, kuidas kurb uudis Ulfsaki lahkumisest teda tabas. "Ma sain aru, et kõik on juba täitsa hästi ning sügisel läheb juba tööle. Mind tabas see ikkagi halva šokina see tänane uudis, jah. Ma ei teadnud, et asjad on sedasi," nentis näitleja.

"Arvan, et keegi ei vaidle vastu, et ta oli läbi aegade üks Eesti kõige vägevamaid näitlejaid, kahtlemata. Inimesena oli ta aga tõesti erakordselt soe ja südamlik mees. Ta on üks väheseid mehi, keda ma tõesti nii piiritult olen imetlenud. Olen kurb… Väga kurb on see kõik," lisas ta.

Märti jäävad alatiseks saatma mõned Lembitu öeldud sõnad, mida näitleja aga soovib oma südamesse jätta. Küll aga tõdeb ta, et hetki, mil lahkunud legendilt oli midagi õppida, esines ilmast ilma ning Lembituga sai suheldud sagedasti. "Ta on mind palju aidanud. Ma õppisin temalt väga palju. “Vehkleja” võtetel ajal ma ikka helistasin talle ja küsisin nõu, kui mulle tundus, et see või too asi polnud hästi. Ta lohutas, kui mulle endale tundus, et ma mitte midagi ei oska," meenutab ta.

Eriliselt ületamatu oli Lembit Avandi sõnul aga nalja tegemises. "Tal oli täiesti imekspandavalt hea huumorisoon, see oli täitsa põrmustav. Ta oli nii otsekohene, et see oli lausa jahmatav kohati," sõnab Avandi naerdes. "Oma otsekohesusega lajatas ta vahepeal ikka nii vaimukalt – väga täpselt suutis ta mõttestada asju. Ta suutis igas ajahetkes ja situatsioonis itsitada, mis on väga targa inimese tunnus. Ja kõiki olukordi oskas ta näha niimoodi – siiralt, otsekoheselt, täpselt, armsalt ja väga vaimukalt. Väga tark mees oli, jah. Ta oli kuidagi nii suur mees, et tema tähelepanu, austust ja lugupidamist sa lausa tahtsid pälvida, tahtsid talle meeldida. Vähemalt mina küll ja ma arvan, et olen vaid üks paljudest. Selline see Lembit oli," lisas näitleja.

Jaga
Kommentaarid